Çakıcı`nın "Tehdit ve Hakaret" Davası sürüyor

Çakıcı`nın

Çakıcı`nın "Tehdit ve Hakaret" Davası sürüyor

Talimatla ifadesi alındı

Hükümlü Alaattin Çakıcı`nın, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Osman Kaçar ve Kırıkkale Cezaevi Müdürü Mustafa Şahin`e "tehdit ve hakaret"te bulunduğu gerekçesiyle Ankara`da yargılandığı dava kapsamında, talimatla ifadesi alındı.

ÇAKICI DAVASI

Hükümlü Alaattin Çakıcı`nın, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Osman Kaçar ve Kırıkkale Cezaevi Müdürü Mustafa Şahin`e "tehdit ve hakaret"te bulunduğu gerekçesiyle Ankara`da yargılandığı dava kapsamında, talimatla ifadesi alındı. Çakıcı, talimat ifadesi için Tekirdağ Cezaevi`nden getirildiği adliyeye geniş güvenlik önlemleri altında arka kapıdan alındı.  Tekirdağ 4. Asliye Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, Çakıcı ile avukatları Mehmet Sinan İnce ve Gökhan Kılıç katıldı.

TEKİRDAĞ'DA YATIYOR

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin`e "tehdit ve hakaret" içeren mektup gönderdiği gerekçesiyle Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yargılandığı davanın 22 Ekim 2014`teki duruşmasında söylediklerinin arkasında olduğunu kaydetti. Duruşmada "Annesini göremeden vefat etmesi halinde Kırıkkale Başsavcısı Osman Kaçar ve Cezaevi Müdürü Mustafa Şahin`i toprağa gömeceğini" söylediğini belirten Çakıcı, sözlerin eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girdiğini savundu. Hükümlü Çakıcı, duruşmanın ardından tekrar Tekirdağ Cezaevi`ne götürüldü.

DAVA AÇILMIŞTI

Alaattin Çakıcı hakkında Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi`nde sarf ettiği sözler üzerine Kaçar ve Şahin`e "tehdit ve hakaret" ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Davaya bakan Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, Tekirdağ Cezaevi`nde hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı`nın talimatla ifadesinin alınması istemiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı`na yazı yazmıştı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false