Anahtar Kelimeler: TBMM konuştu

Can TBMM´de konuştu!

Can TBMM´de konuştu!

Can TBMM´de konuştu!

?Operasyonlar devam edecek? 

HDP´nin TBMM genel kurula sokağa çıkma yasağı uygulamalarıyla ilgili soru önergesi aleyhine söz alan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ?Sokağa çıkma yasağı niye ilan ediliyor? Bunun gerekçesi hiç burada konuşuldu mu? Hendekler niçin kazılıyor? Pusu kuracaksın, askerî, güvenlik görevlisini şehit edeceksin. Öyle yağma yok, bu hendekler kapanacak, operasyonlar devam edecek? diye konuştu.

HENDEKLER NİÇİN KAZILIYOR?

TBMM Genel Kuruluna verilen araştırma önergesi aleyhine söz alarak konuşan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ?Aslolan, normal olan, sokağa çıkma yasağının değil, sokakta gezmenin, özgürce dolaşmanın olduğu ortamlardır. Peki, sokağa çıkma yasağı niye ilan ediliyor? Bunun gerekçesi hiç burada konuşuldu mu? Hendek kazacaksın, belediye hendek kazmaya devam edecek. Hendekler niçin kazılıyor? Pusu kuracaksın, askerî, güvenlik görevlisini şehit edeceksin. Öyle yağma yok, bu hendekler kapanacak, operasyonlar devam edecek, hiç kimse rahatsız olmasın, hiç kimse rahatsız olmasın. Demin, Sayın Kavaklıoğlu bana bir bilgi verdi kürsüye çıkarken, Nusaybin´de 2 şehit verdik. Allah rahmet etsin onlara. Evet, bu şehitler gelmesin diye, analar ağlamasın diye çözüm süreci vardı. Evet, bu süreci baltalayanlar kimler, onu da biliyorsunuz? ifadesini kullandı.

CAMİ NEDEN YAKILIYOR?

Hakkâri, Batman, Şırnak´ın bütün dağlarında ve ovalarında insanların özgürce dolaşabildiği ortamlar sağlanıncaya dek bu operasyonların devam edeceğini söyleyen Can ?Bu operasyonların devam etmesinden de kimse rahatsız olmasın. 780 bin kilometrekare toprakta 78 milyon insanımızın güvenliğini ve huzurunu sağlamak içindir. Eğer bu güvenlik ve huzuru sağlamak devletin asli bir göreviyse tabii ki devlet? Devlet olmanın gereği nedir? Gönül arzu eder ki bütün siyasi partiler, hep beraber, milletimizin her bir bireyinin güvenliğini, huzurunu ve bekasını sağlamak için seferber olalım. Çünkü hepimiz milletvekiliyiz, yasama ve denetleme görevini ifa ediyoruz ve milletimizin vermiş olduğu vergilerden maaşlarımızı alıyoruz. Ama, milletin vermiş olduğu maaşlarla da yetkileri kullanırken milletin aleyhine de olmamak durumundayız. Ben diyorum ki buraya çıkan her hatip hendekler ve sokağa çıkma yasağından bahsediyor. Allah aşkına, Kurşunlu Camisi niçin yakılıyor, niçin bombalanıyor, hendekler niçin kazılıyor? Bunların cevabını vermek durumundasınız

TARAFINIZI BELİRLEYİN

CHP´ye de göndermede de bulunan Can ?Cumhuriyet Halk Partili hatibe de geleceğim. Siz burada tarafınızı ve konumunuzu belirleyin. Siz hendekler kapatılsın istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Siz operasyonlar devam etsin istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Bu konuda kararınızı netleştirmek durumundasınız. Grup önerisi tamamen araştırmaya matuf cümleler de taşıyor. Diyor ki grup önerisinde: ?Vatandaşın elektrik, su, doğal ve zaruri ihtiyaçları karşılanamıyor.? Doğrudur. Eğer bunlar karşılanamıyorsa ben de buraya çıkan hatibe diyorum ki Allah aşkına, hastaneler, trafolar, havaalanları niçin bombalanıyor? Bunlardan da söz etmeniz lazım? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false