Anahtar Kelimeler: Canlar Aşurede buluştu

Canlar Aşurede buluştu

Canlar Aşurede buluştu

Canlar Aşurede buluştu

Etkinlik yapıldı

Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesince düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.Belediye Kızılkanat Düğün Salonu´nda düzenlenen Aşure Günü etkinliğine Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

 Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şube Başkanı Hüseyin Güney, Muharrem ayı hakkında bilgiler vererek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.Etkinlikte konuşan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz ise, Muharrem Ayı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikten dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, vatandaşların Muharrem Ayını kutladı.

DERS ÇIKARTMAMIZ LAZIM

 Bu ayın sadece İslam Tarihi, İslam Kültürü bakımından değil, insanlık tarihi bakımından da çok önemli olayların meydana geldiği bir ay olduğunu vurgulayan Vali Haktankaçmaz şunları söyledi:? Maalesef İslam dünyasında aşure ayı dediğimizde, muharrem ayı dediğimizde, matem ayı akla geliyor. Bütün Müslümanların, İslam âleminin yüreğinde bir sızı olarak kalan ve kalmaya devam edecek olan o acı hadise, Peygamberimizin ciğerparesi Hz. Hüseyin ve ehlibeytten birçok insanın çok acı bir şekilde şehit edildiği bir olayla maalesef ilk akla geliyor.Ama bizler artık ümmetin, İslam´ın evlatları, bugünü yaşayan insanları olarak buradan bir ders çıkartmamız lazım. Hz. Hüseyin ve Ehlibeyti ne olacağını bilmesine rağmen, kendisine ?gitme, galip gelmen mümkün değil ? denmesine rağmen ? Eğer ben hak için bugün ayağa kalkmazsam, benden sonra gelen torunlarım, bu İslam´ın evlatları güç karşısında haksızlığa boyun eğerler ? diyerek şehadete yürüdü.? Dedi.

SEMAH GÖSTERİSİ YAPILDI

 Bizlerin buradan tefrika yerine birlik ve beraberlik dersleri çıkartmamız lazım diyen Vali Haktankaçmaz,  Türkiye´nin birçok yerinde bu tür etkinlikler düzenleniyor olmasının, esasında bu birlik ve beraberliğimizin çok güzel bir göstergesi olduğunu söyledi.Bu topraklar üzerinde başı dik bir şekilde yaşayabiliyorsak, bugüne kadar bu ümmetin, bu milletin verdiği şehitler sayesinde, onların yaptıkları fedakârlıklar sayesinde bu topraklarda yaşayabiliyoruz diyen Vali Haktankaçmaz, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diledi.Konuşmasının son bölümünde, vatandaşlarımızın tutmuş olduğu Muharrem Ayı oruçlarının kabul olması, aşurenin de birlik ve beraberliğimize katkıda bulunması temennisinde bulunan Vali Haktankaçmaz, vatandaşlarımızın Muharrem Ayı´nı bir kez daha tebrik etti.Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Aşure lokması dağıtımına geçilen etkinlik, müzik dinletisi ve semah gösterisi ile devam etti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli