Canlı bomba söylentisi asılsız!

Canlı bomba söylentisi asılsız!

Canlı bomba söylentisi asılsız!

Çorumlu açıklama yaptı!

Kırıkkale´de gün içinde Terminal ve Podium AVM yakınlarında canlı bomba yakalandığına dair söylenti asılsız çıktı.

SÖYLENTİ YALAN ÇIKTI

Kırıkkale gün içinde canlı bomba söylentisi ile çalkalandı. Söylentilere göre Terminal ve Podium AVM yakınlarında canlı bomba yakalanmıştı. Ancak bunun asılsız olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada hızla yayılan söylenti şehir genelinde endişeye yol açtı. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, söylentilerin artması ve hızlı şekilde yayılması üzerine basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldı.

GERÇEK DEĞİL

Konu ve söylenti ile ilgili açıklamalarda bulunan Çorumlu, ?Bu asılsız bir söylentidir. Asılsız haberlere hiç kimse inanmasın. Ülkemizin genelinde olduğu gibi son günlerde ilimizde de toplumun huzurunu bozmak, halkımızı tedirgin etmek ve kaos ortamı yaratmak için bazı sosyal medya üzerinden yapılan ?Kırıkkale´de ´de canlı bomba yakalandı?, ?Kırıkkale´de ´de bomba yüklü araç? gibi paylaşımlar asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır? dedi.

SUÇ TEŞKİL EDER

Çorumlu, ?Sosyal medyada çıkan ve vatandaşlarımızda korku, panik oluşturmak amacını güden bu tarz asılsız söylentilere, gerçeği yansıtmayan paylaşımlara halkımız itibar etmemeli. Sonucu düşünülmeden yapılan bu tür asılsız paylaşım ve yorumların suç teşkil edebileceği unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesabı üzerinden konusu suç teşkil edebilecek asılsız ve mesnetsiz paylaşımlarda bulunmamaları, yetkili makamlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false