Anahtar Kelimeler: ocaklarına denetim

Çay ocaklarına denetim

Çay ocaklarına denetim

Ramazan ayı nedeniyle bazı sektörlerde yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler çerçevesinde Kırıkkale de faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocaklarının çalışma süreleri güncellendi.

DENETİM YAPILDI

Her yıl Ramazan ayında yapılan düzenlemelerin bir yenisi bu ay ramazan ayı nedeniyle de gerçekleşti. Esnaflarından gelen talep üzerine Kırıkkale Kahveciler odası Başkanı Adnan Çatalok’un girişimleri ile çay ocakları ve kahvehanelerin çalışma saatleri güncellendi. Ramazan ayı boyunca yapılan düzenlemeye göre Odaya bağlı işletmeler arasında yer alan kahvehaneler gece saat 04.00’a kadar açık kalabilecek. Ramazan ayı dolayısıyla yapılan düzenlemeler çerçevesinde çay ocakları ve kahvehanelerdeki çay fiyat tarifelerinde de güncellemeye gidildi. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Çay ocakları ve Kahvehanelerde  bir bardak çay fiyatı 4 TL. olarak belirlendi.

 

DÜZENLEME YAPILDI

Kırıkkale Kahveciler odası başkanı Adnan Çatalok, “artan maliyetler nedeniyle esnaflarımızın bu yöndeki taleplerine sessiz kalamazdık. Bizde esnaflarımızın mağdur olmamaları nedeniyle fiyatlarda ve mesai saatlerinde değişiklik için girişimde bulunduk. Talebimiz olumlu görüldü ve Ramazan ayı süresince kahvehanelerimiz gece 04.00’a kadar açık olabilecek. Ayrıca çay fiyat tariflerimiz de 4 lira olarak belirlenmiştir. Tüm esnafa arkadaşlarımıza hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim.” dedi. Ramazan mesai saatleri ve çay ücret tarifelerinin belirlenmesinin ardından Çay ocağı ve Kahvehane işletmeleri sahipleri mevcut tarifenin aslında 5-6 TL. iken şehrin ekonomik yapısı gereği bu tarifeyi uygulayamadıklarını ifade ettiler. Oda başkanımızın mevcut tarifede üzerinde fiyat belirmesi uygun olduğuna dikkat çektiler. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu