Anahtar Kelimeler: ÇEDES’ hayır dediler

ÇEDES’e hayır dediler

ÇEDES’e hayır dediler

Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklama ile ‘ÇEDES iptal edilsin” dedi. Basın açıklamasında, Laik eğitim ve laik yaşamdan asla vazgeçilmeyeceğine vurgu yapıldı.

MEYDANDA TOPLANDILAR

CHP Kırıkkale İL Başkanlığı, KESK Kırıkkale Şubeler Platformu, Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi, TTB Kırıkkale Şubesi, ADD Kırıkkale Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi ve Sosyal Demokrasi Derneği Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından oluşan Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda eğitime yönelik basın açıklamasında bulundular. ‘ÇEDES iptal edilsin’ pankartı açılan açıklamasında, “Eğitim sistemi ve toplumsal yaşamın bütün alanlarını dini kural ve değerler doğrultusunda yeniden biçimlendirmek isteyen siyasi iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı, laik eğitim ve laik yaşama açıkça meydan okuyan adımlar atmayı sürdürmektedir.”denildi.

 

ÇEDES AÇIKLAMASI

Açıklamada, “Bugüne kadar eğitim alanında Millî Eğitim Bakanlığı ile başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, dini vakıf ve dernekler arasında çok sayıda iş birliği protokolü imzalanmış, okullar dini dernek ve cemaatlerin temel faaliyet alanları halinde getirilmiştir. Laik eğitimi ve laik yaşam tarzını hedef alan uygulamalar her geçen gün artmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı il, ilçe spor müdürlükleri, gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmekte olan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) kapsamında ülke çapında toplantılar yapılmakta ve çeşitli kararlar alınmaktadır” denildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı