Anahtar Kelimeler: Çelebi ziyareti

Çelebi ziyareti

Çelebi ziyareti

Çelebi ziyareti

 

 

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bu dönem yapılan işleri değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretleri kapsamında beşinci ziyaretini Çelebi İlçesine gerçekleştirdi. Vali Yunus Sezer, Kaymakam Ramazan Cankaloğlu´ndan ilçenin ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

VALİ ZİYARETTE BULUNDU

Vali Sezer ziyaretin ardından, Kaymakam Ramazan Cankaloğlu, Belediye Başkanı Yaşar Erdemir ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Çelebi İlçe Muhtarları ile bir araya gelerek istek ve önerileri dinledi. Geçen yıl yapılan toplantıda muhtarlar tarafından gündeme getirilen birçok sorunun çözüme kavuşturulmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Sezer, söz verdikleri işlerin takipçisi olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Çelebi ilçesi ziyaretini Belediye Başkanlığı ziyareti ile sonlandıran Vali Sezer, belediyenin faaliyetleri hakkında Belediye Başkanı Yaşar Erdemir´den bilgi aldı.

SÜT TESİSİ BİLGİSİ VERİLDİ

Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, "Geçtiğimiz yıllarda üretime başlayan daha sonra olumsuz nedenlerle Halkbank´a devredilen  Çelebi Süt Entegre Fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi için Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in büyük katkısını gördüğünü söyledi. Erdemir, Halkbank ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar elde edildi.  Ardından Adalet Bakanlığı ile görüşmeler  sonunda Keskin cezaevinde bulunan mahkumlar burada istihdam edilecek ve işgücü sağlanacak. İstihdamla birlikte çiftçilerden süt üreticisi kooperatifi kurularak, besiciye kazanç kapısı oluşturulacak. Tesiste günlük 50 ton süt işlenecek. Tesiste süt ürünlerinin her türlüsünün yapımı gerçekleşecek. İlerleyen yıllarda ilçenin nüfusu üç ila dörde katlayacak. İlçe göç alan bir şehir olacak.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in çalışmalarına büyük katısı olduğunu ve yapığı çalışmalardan dolayı kendisini tebrik ettiğini açıklayan Başkan Erdemir, "İncelemeler sonunda Çelebi´de termal su kaynağı bulundu. Bazı iş adamlarıyla görüşmeler başladım. Eğer görüşmeler olumlu sonuç verirse Çelebi´ye termal kaplıcalar kurmaya başlayacağım. Su ile birlikte otel yapımı gerçekleşecek. Kırıkkale insanı Çelebi´nin şifalı suyundan faydalanacak. Ayrıca Çelebi´nin havası başka yerde yok. Tertemiz bir havası var. Kirlilik diye bir olay yok. İnsanlar hem şifalı sudan faydalanacaklar, hemde temiz hava ile buluşacaklar. Buraya gelen insanlar buradan ayrılmak istemeyecekler. Bunun yanında istihdama büyük katkı sağlanacak. Yeni iş kapıları oluşacak. Çelebi cazibe şehri olacak."

VALİNİN BÜYÜK DESTEĞİ

İlçede doğalgaz bulunmadığını açıklayan Erdemir, "Valimizin destekleriyle inşallah 2021 yılında ilçemiz doğalgaza kavuşacak. İnsanlar bu sayede daha da rahat edecekler. Yaşlılar kışın soba yakmamak şehri terk ediyorlar. Doğalgaz geldiği zaman nüfusumuz 3´e katlanacak. İnsanlar umduklarını bulacak. Öte yandan belediyenin içi yeniden tadilat yaptırdım. Eski belediyeden eser kalmadı. İnsanlar rahat bir ortama gelmenin huzurunu yaşıyor."

YEŞİL BİR ÇELEBİ İÇİN

Erdemir, "İlçemize güzel bir görünüm vermek adına, Dört Yol Mevkii ve Çelebi ilçesi arası 1000 adet meşe, ıhlamur, kestane ve akasya fidanını toprakla buluşturmaya başladık" diyerek sözlerine başlayan Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, Fidanlarımızın ağaç, ağaçlarımızın nefes olması dileği ile, ilçemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.  "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz?  Efendimizin sözünü hatırlatan Erdemir, Dinimizde sıla-i rahim önemli farzlardandır. Yani en yakından en uzağa bütün canlılara şefkat ve merhamet duymak Allah´ın emridir. Bir ağaç dikmeyi veya bir yaş ağaca bakmayı ya da bağlarda, bahçelerde yeşil bitkilerin yaşaması ve gelişmesi için hizmet etmeyi başka kategoride değerlendiremeyiz."

8 BİN METREKARA PARKE

Çelebi´ye hizmet etmek için geldiğini belirten Başkan Erdemir, "Çamur olan alanlara parke döşemeye başladım. Çelebi Sağlık Ocağı önüne 8 bin metrekare parke döşedim. Yolun çehresi değişti. İlk defa bu şekilde bir çalışma oldu. Vatandaşlarımızın büyük takdirini kazandım. Ben Çelebi için varım. İlçem için ne gerekiyor ise yapmaya hazırım. Elimi taşın altına koydum. Spor Toto´dan halı saha yapılaması için 350 bin lira ödenek ayrıldı. Açık olan sahayı kapalı yapmak için çalışmaların sürüyor. Gençlerimiz spor yapması için elinden geleni yapıyorum. Bu gençler bizim. Onlar bizim geleceğimiz."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false