Anahtar Kelimeler: Cenazeler geliyor!

Cenazeler geliyor!

Cenazeler geliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay ve Adıyaman'da yaşamını yitiren 10 kişinin cenazesi Kırıkkale, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de toprağa verildi.

 

ÜZÜCÜ GELİŞMELER

Hatay'ın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi Şehit Bilgin Sokak'taki binanın enkazından çıkarılan özel harekat polisi 32 yaşındaki Şaban Gümüşbaş'ın cenazesi, memleketi Kırıkkale'ye getirildi. Gümüşbaş için Nur Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, babası Mehmet, annesi Saadet ve kız kardeşi Demet Gümüşbaş tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından Gümüşbaş'ın naaşı, Yahşihan ilçesi Acısu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Gümüşbaş'ın yakınları, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, özel harekat polisleri ve vatandaşlar katıldı. Gümüşbaş'ın eşi Ayşe ve oğlu Miraç Gümüşbaş'ın da aynı binada hayatını kaybettiği, cenazelerin birbirine sarılı halde bulunduğu, anne ve oğlunun Şanlıurfa'da defnedildiği öğrenildi. 

 

TOPRAĞA VERİLDİLER

Antakya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Vakıflar Apartmanı'nın enkazından çıkarılan öğretmen Rumeysa Atar'ın cenazesi de yakınları tarafından Kırıkkale'ye getirildi. Atar için Etiler Mahallesi Bülenthan Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, yakınları ile vatandaşlar katıldı. Rumeysa Atar'ın naaşı, cenaze namazının ardından Yuva Mezarlığı'nda defnedildi. Deprem sırasında ilk olarak eşi ve çocuğunun dışarı çıkmasını sağlayan Atar'ın kendisi çıkacağı sırada apartmanın yıkıldığı öğrenildi. Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evlerinin enkazından çıkarılan 7 yaşındaki Yağız Alp Kıraç da Selim Özer Mahallesi'ndeki Selimiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Yuva Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kıraç'ın babası, annesi ve kardeşinin enkazdan yaralı olarak kurtuldukları öğrenildi.

 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı