Anahtar Kelimeler: “Çevreyi kirletmeyin…!”

Çevreyi kirletmeyin…!”

 Çevreyi kirletmeyin…!”

Çevreyi kirletmeyin…!”

Belediye uyarı yaptı

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır vatandaşlarda çöp bırakma yerleri ve saatlerini konusunda duyarlı davranmalarını istedi. Bakır kurallara uymanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun Çevreyi Kirletme” başlığı altında yer alan maddesi gereğince yasal işlem yapılarak İdari Para Cezası uygulanacağını ifade etti.

DUYARLI OLALIM

Kırıkkale Belediyesi yaz aylarında en çok sıkıntı çektiği konuların başında çöp toplama geliyor. Gelişigüzel ortaya atılan çöplerin yanı sıra çöp toplama saatinden sonra bölgelere bırakılan çöpler gerek görüntü kirliliği gerekse bıraktığı pis kokular nedeniyle şikayet konusu oluyor. Bunun için  Belediye tarafından 6 Mayıs Hıdırellez Bayramında başlatılan ‘Temiz Çevre' kampanyası başlatılmıştı. 

BİLGİ VERİLDİ

‘Temiz Çevre' sloganı ile Belediye tarafından başlatılan temizlik kampanyası il genelinde devam ettiği açıklandı. Bu kapsamda vatandaşların çöpleri gününde ve saatinde çıkartmaları ile ilgili hassasiyet göstermeleri konusunda uyarılarının da devam ettiği belirtildi. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce başlatılan yeni uygulamayla evsel katı atıklar haftanın 7 günü, vardiyalı sistem ile belirli programlar dahilinde sistemli bir şekilde toplandığı ayrıca cadde ve sokakların süpürülmesi sağlanarak çevre temizliği ön planda tutulduğu belirtildi.

HASSAS OLUNMALI

Vatandaşlarımızın çöp toplama gün ve saatlerinin dışında kapı önlerine çöp çıkartmamaları gerektiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, kurallara uyulmaması durumunda Kabahatler Kanunu'nun Çevreyi Kirletme” başlığı altında yer alan Maddesi gereğince yasal işlem yapılarak İdari Para Cezası uygulanacağını ifade etti. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı