Anahtar Kelimeler: CHP 3 vekile talip

CHP 3 vekile talip

CHP 3 vekile talip

CHP 3 vekile talip

Önal liste sonrası açıklama yaptı

7 Haziran seçimlerinde yarışacak Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP'de listelerin netleşmesinin ardından çalışmalar hızlandı. Listelerle ilgili değerlendirmede bulunarak partililerin yaptığı tercihin arkasında olduğunu söyleyen Kırıkkale CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Kırıkkale'de 3 vekilliğe de talip olduklarını vurguladı.

Demokrasi ile belirlendiler

Partilerin listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından seçim çalışmaları yeni bir boyut kazandı. Partiler çalışmalarına hız kazandırırken, Milletvekili adaylarını da sahaya inmesi bekleniyor. Ön seçimle adaylarını belirleyen CHP'de birinci sırayı Murat Çakırca, ikinci sırayı Ziya Kavlak ve üçüncü sırayı Hacı Arap Karadurmuş almıştı. Liste ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Ahmet Önal, en demokratik yöntemle Kırıkkale Milletvekili adaylarını belirleyen partinin CHP olduğunu söyledi.

Partilelerin tercihi

Aday belirleme sürecinde Genel Başkan Kemal Kılıdaroğlu'nun tabanın sesine kulak vererek ön seçim yaptırdığına işaret eden İl Başkanı Önal Hakim denetiminde ön seçim yaptık. 1400'ün üzerinde partimize kayıtlı üyemiz adayların belirlenmesi için oy kullandı. Ön seçime katılım oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olarak yüzde 67 olarak gerçekleşti. Partililerimiz özgür iradesiyle tercihini yaptı. Partilimizin yaptığı tercih baş tacımızdır. Sonuna kadar arkasında duruyoruz” ifadesini kullandı.

CHP'de herkes birleşti

CHP'de kırgınlıkların ve küskünlüğün artık geride kaldığını, yeni bir dönemin başladığına vurgu yapan İl Başkanı Önel CHP'de herkes birleşti. Küskün denecek kimse kalmadı. Şuanda bir seçim üst komisyonu kuruyoruz. Bunun içerisinde tecrübesiyle bize yön verecek siyasetçilerimiz bulunuyor. Bizi onlar yönlendirecek ve çalışmalarımızı o doğrultuda yapacağız. Sandık çalışmalarımızı tamamladık. Bu dönem CHP'nin en az 1 milletvekili çıkartması için var gücümüzle çalışacağız. Biz CHP olarak Kırıkkale'deki 3 vekilliğe de talibiz” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli