Anahtar Kelimeler: tarih yazdı

CHP tarih yazdı

CHP tarih yazdı

Önal çok farklı kazandı

Yeni bir dönem başladı

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Kırıkkale’de çok uzun bir aradan sonra Ahmet Önal’la resmen tarih yazdı. Kırıkkale iki gündür bunu konuşuyor. 

 

1 NİSAN ŞAKASI GİBİ

Kamuoyu bunun sanki 1 Nisan şakası gibi olduğunu söylüyor. Ahmet Önal tebrikleri kabul ederken, tüm Kırıkkale halkına da teşekkür etti. Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de 40 binin üzerinde oy alan Önal, Kırıkkale’de hiçbir siyasetçinin yapmadığını yaparak yüksek oylarla seçim kazanmış oldu. 2023 genel seçimlerinde tekrar milletvekili seçilen Ahmet Önal adeta tarih yazmış CHP oylarını Kırıkkale merkezde 34 bine, genelinde ise 44 bine taşımıştı. Bu seçim sonucunda Kırıkkale’de ilk kez CHP iki kez üst üste milletvekili çıkartırken, CHP’nin Türkiye genelinde oyunu en çok artırdığı şehir Kırıkkale olmuştu.

 

TEK BAŞINA ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi en son Kırıkkale ilçe iken 1977 yılında Sahir Koçak’la Kırıkkale Belediyesini kazanmış, 47 yıl boyunca Kırıkkale’de belediye seçimlerini hep sağ partiler kazanmıştı. Kırıkkale il olduktan sonra da hiç Belediye kazanamayan Cumhuriyet Halk Partisi, 2024 seçimlerinden tarihi bir zaferle ayrıldı. Anketlerden çıkan isim olan Ahmet Önal’ı aday gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale tarihinde ilk defa %50 oy alarak Belediye Başkanlığını kazanırken, 1977 yılından bu yana ilk defa Kırıkkale Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisine geçti. 

 

RESMEN TARİH YAZDI

Kurulduğu 2002 yılından bu yana 2004, 2009, 2014, 2019 seçimlerini Ak Partinin kazandığı ve yerel genel bütün seçimlerde Ak Partinin birinci olduğu Kırıkkale’de Cumhuriyet Halk Partisi hem il genelinde birinci oldu hem de Kırıkkale Belediyesini kazandı. Genel seçimlerde Kırıkkale merkezde 34 bin oy alan Ahmet Önal oylarının üzerine 16 bin daha ekleyerek 50 bin oy aldı ve 22 bin oy alan Ak Partinin iki katından fazla oy alarak tarih yazdı.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu