Anahtar Kelimeler: Ciddi uyarılar !

Ciddi uyarılar var!

Ciddi uyarılar var!

Son günlerde artan hava sıcaklıkları Perşembe gününden itibaren yerini soğuk havalara bırakacak. Meteoroloji Müdürlüğü hem zirai don hem de soğuk havalara karşı vatandaşları uyardı.

UYARILAR SÜRÜYOR

Kırıkkale’de görmeye alışık olduğumuz hava sıcaklıkları yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakmaya hazırlanıyor. Son bir haftadır güneşli ve 17 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları yerini kar ve sağanak yağışlı havalara bırakmaya hazırlanıyor. Kırıkkale Valiliği ve Meteoroloji Müdürlüğü, zirai don olaylarına karşı çiftçilere de uyarılarda bulundu. Oluşabilecek olumsuz durumlara karşı da vatandaşların gerekli tedbirleri alması istenildi.

 

 

YAĞIŞ UYARISI VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

SEL BASKINI UYARISI

Hatay'da aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanağın, tüm kıyı kesimini etkisi altına alarak yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Öte yandan kuvvetli kar yağışı beklenen Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Van, karla karışık yağmur ve kar beklenen, Siirt, Şırnak ile sağanak beklenen, Diyarbakır, Hatay ve Batman için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

 

ZİRAİ DON UYARISI

Yurdun iç ve batı bölgelerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak yarın sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, perşembe günü İç Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette, cuma günü İç Ege ve İç Anadolu Bölgeleri'nde orta kuvvette, Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, cumartesi günü İç Ege ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don görülecek. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı