Anahtar Kelimeler: Çiftçiler bilgilendiriliyor

Çiftçiler bilgilendiriliyor

Çiftçiler bilgilendiriliyor

Çiftçiler bilgilendiriliyor

 

TARSİM toplantısı yapıldı

Gıda Tarım İl Müdürlüğü Milli Tarım Projesi, TARSİM ve Kırsal Kalkınma Yatırımları İlçe Bilgilendirme Toplantıları son hızıyla devam ediyor.

BİLGİ VERİLİYOR

İl Müdürlüğü tarafından ?Kırıkkale Tarım Sektörü İstişare Toplantısı? ile ilk adımı atılan, ilin kırsal kalkınma düzeyinin arttırılması, kırsalda refah düzeyinin geliştirilmesi, çiftçilerin yüksek verimli modern tarım uygulamalarına geçişine katkı sağlanması ve ilin tarım sektörünün ülkemiz ve dünya pazarlarına açılabilen kapasitelerde gelişmesini sağlamak adına çalışmalara ara vermeksizin devam eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gelişimin ve ilerlemenin ancak aktif şekilde sektörün içerisinde yer alıp, sorunları üreticiler ile birlikte yaşamanın ve çözüm sürecinin her aşamasında işbirliği ve ortak akıl rehberliği ile uzlaşı içinde çalışmanın öneminin bilinciyle sektör toplantılarının devam ettiğini söyledi.

FAYDA AMAÇLANIYOR

İlçe toplantıları Milli Tarım Projesi, yüzde 50 Hibe Destekli Bireysel Sulama Projeleri, İyi Tarım Uygulamaları, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK), 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu, Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortaları, olmak üzere birçok konuda bilgi verilerek çiftçilerin müdürlük ve bakanlık düzeyinde sunulan hizmetlerden en verimli şekilde faydalanmasını sağlamak adına çalışmalar yapılması amaçlanıyor. İl müdürlüğü düzeyinde Şube Müdürleri ve Teknik Personeller ile katılım sağlanan toplantılarda çiftçilerin soruları ve sorunları da değerlendiriliyor. Bu zamana kadar Bahşili, Karakeçili, Sulakyurt, Delice, Çelebi, Keskin ve Yahşihan ilçelerimizde toplantılar yapılırken, Balışeyh ve il merkezimizdeki toplantılar halen devam ediyor.

MİLLİ TARIM PROJESİ

İlimizde oluşturulan 9 üretim havzasında desteklenecek ürünler belirlenmiş ve ne zaman nerde ne ekilmeli sorusuna kesin ve net cevaplar oluşturulmuştur. Bu sayede çiftçilerimiz doğru ürün için emek harcayacak ve alın terinin tam karşılığını alabilecektir. Yine bu proje ile destek ödemelerinin toplu şekilde ödenerek çiftçimize daha etkin katkı sağlanmış olacaktır. Proje kapsamında yapılacak düzenleme ile gübre ve mazot maliyetlerinden elde edilecek kar çiftçimize katkı sağlayacaktır. İlimizde kurulacak olan Koç-Teke Üretim Merkezlerine hibe destekleri sağlanacak ve meraların kullanımı düzenlemeleri ile hayvancılığa büyük katkı sağlanacaktır.

EKONOMİK VERİM ÖNEMLİ

Toprağın verimli şekilde işletilmesini, birim alandan azami ekonomik verimin alınmasını, tarım üretiminin sürekli olarak artırılmasını, değerlendirilmesini ve buralarda istihdam imkânlarının artırılmasını, yeterli toprağı bulunmayan ve topraksız çiftçilerin zirai aile işletmeleri kurabilmeleri için devletin mülkiyetinde bulunan topraklarla topraklandırılmalarını, desteklenmelerini, eğitilmelerini, ekonomik üretime imkân vermeyecek şekilde parçalanan tarım topraklarının gerektiğinde ve imkânlar ölçüsünde genişletilmesi suretiyle de toplulaştırılmasını, tarım arazisinin ailenin geçimini sağlamaya ve aile iş gücünü değerlendirmeye yeterli olmayacak derecede parçalanmasını ve küçülmesini önlemeyi sağlayan adımlar atılmıştır.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli