Çiftçiler bu seneki hasattan umutlu

Çiftçiler bu seneki hasattan umutlu

Çiftçiler bu seneki hasattan umutlu

Sümer bilgi verdi

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sümer, yağışların bu şekilde devam etmesi halinde, 2017 hasat döneminin son yılların en verimli yılı olacağını bildirdi.

SÜMER AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, yağışların bu şekilde devam etmesi halinde, 2017 hasat döneminin son yılların en verimli yılı olacağını bildirdi. Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsimin yağışla geçmesi üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Ekim döneminin ardından gelen yağışların ve bol kar yağışlı bir kış mevsiminin yaşanması çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ve verimli bir hasat dönemi için umutlarını artırdığına dikkati çeken Sümer şunları kaydetti:

KAR YORGAN GİBİ OLDU

"Bol kar yağışının toprakta yorgan görevi güttü. Önümüzdeki dönemde de yağışların aynı şekilde devam etmesi durumunda çiftçilerin kuraklıkla ilgili yaşadığı sıkıntıları azalacak. Kuraklığın hasat döneminde rekolteyi ve ürünün kalitesini olumsuz etkiliyor. Yağışlar aynı şekilde devam etmesi durumunda hem rekoltenin, hem de ürünün kalitesinin olumlu yönde etkilenecek.

REKOLTE OLUMLU ETKİLENİYOR

Bu durum çiftçinin yüzünü güldürecek. Bilindiği gibi  Kırıkkale´de tarımın yüzde 93´ün üzerindeki bölümü kıraç arazilerimizde yapılıyor. Bu durum ürünün yetişme döneminde yağış ihtiyacını artırıyor. Yağışların durumuna göre ürünün kalitesi ve rekoltesi etkileniyor. Bu aylarda tüm şartlar üreticinin lehine gelişiyor. Yağışlar beklediğimiz yönde seyir ediyor. Bu şartlar böyle devam ederse bereketli bir 2017 hasat dönemi bizi bekliyor. İnşallah hem daha kaliteli, hem de rekoltesi yüksek ürünlerin alındığı bir hasat dönemi yaşarız."



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı