Çiftçiye Tarım Sigortası uyarısı

Çiftçiye Tarım Sigortası uyarısı

Çiftçiye Tarım Sigortası uyarısı

 

Sümer uyarıda bulundu

Tarım sigortasının büyük önem taşıdığını belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Tarım sigortasıyla üreticinin kendisini koruma altına alabileceğini vurgu yaptı.

Zor duruma düşüyorlar

Tarımın, üstü açık bir fabrika ve her zaman bir takım risklerin etkisi altında olabileceğine işaret eden Başkan Sümer Bilindiği üzere ilimizin aktif nüfusumuzun yüzde 51.2`si tarımla uğraşmaktadır. Kırıkkale'nin ekonomik yapısında tarım, önemli bir geçim kaynağıdır. Bu nedenle oluşabilecek herhangi bir doğal afet, her üretici açısından, şehir ekonomisi açısından son derece önemlidir. Tarımda teknik önlemlerle önlenmesi mümkün olmayan risklerin sık görülmesi, genellikle gelir düzeyi düşük çiftçileri bazı yıllar çok zor duruma düşürmektedir” dedi.

Sigorta bir güvencedir

Tarımsal üretimde doğal risklerin başında dolu, don, yangın, kuraklık, fırtına ve sel felaketi geldiğini sözlerine ekleyen Sümer şöyle devam etti: Teknolojide meydana gelen gelişmelere karşın, bu risklerin yaratacağı hasarları tamamen önlemek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle sigorta, girişimcinin güvencesi olmaktadır. Başka bir deyişle, tarım sigortaları, tarımda koruyucu teknik önlemler yeterli olmadığında, risk ve belirsizlikler nedeniyle oluşacak zararı karşılamaya yönelik bir güvenceyi oluşturmaktadır. Diğer taraftan, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm çiftçiler bu sigortadan yararlanırken, yapılan sigorta primlerinin yüzde 50`lik tutarı devlet tarafından karşılanıyor. Bu durumda çiftçilerimiz için önemli bir avantajdır. Kırıkkaleli çiftçilerimizin bu avantajdan yararlanması menfaatine olacaktır.”



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu