Anahtar Kelimeler: Çobana istihdam desteği

Çobana istihdam desteği

Çobana istihdam desteği

Çobana istihdam desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacı ile başlatılan ?Sürü Yöneticisi (Çoban) İstihdam Desteği? kapsamında üreticilere 5.000 TL hibe desteği sunuluyor.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Bu kapsamda bir değerlendirme yapan ve yetiştiricilerimize seslenen Kırıkkale Tarı ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz; ?Sürü Yöneticisi İstihdam Desteği ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin önemli bir ihtiyacı olan çoban istihdamının arttırılması amaçlanıyor. İl veya İlçe Müdürlüklerimiz, İşkur ve Halk Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile açılan ?Sürü Yöneticisi? kurslarımız ile hem sektörümüze kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz, hem de bu eğitimi tamamlayarak Sürü Yöneticisi (Çoban) sertifikasını alan çobanlarımızın istihdamına 5.000 TL destek sağlanıyor.

DESTEK SAĞLANIYOR

Yakın zamanda Keskin İlçemizde açılan kurs ile 36 kursiyerimiz daha Sürü Yöneticisi Sertifikasını aldı. En az 100 adet anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olan ve sertifikalı sürü yöneticisini çalıştırarak en az 5 ay sigorta primini yatıran yetiştiricilerimiz bu destekten yararlanabilmektedir. Aynı zamanda Köy, Mahalle sürülerinin ortak otlatılması halinde de desteklemeden yararlanılabiliyor? şeklinde konuştu.

BAŞVURU AÇIKLAMASI

Sözlerine, 2014 yılından 2018 yılına kadar toplam 149 işletmeye 745.000 TL destek ödendiğini dile getirerek devam eden Yılmaz, 2019 yılında ise 67 işletmenin başvuruda bulunduğunu belirtti. Değerlendirmesinde kurs taleplerine de değinen Yılmaz; ?Sürü Yöneticisi? kurslarının talep doğrultusunda devam ettiğini vurgulayarak, sertifika almak isteyen çiftçilerimizi Halk Eğitim Müdürlükleri veya İl Müdürlüğüne başvuru yapmaya davet etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false