Anahtar Kelimeler: Çocuk geline yardım uzandı

Çocuk geline yardım eli uzandı

Çocuk geline yardım eli uzandı

Çocuk geline yardım eli uzandı

Sosyal Hizmetler el attı

Kırıkkale´de küçük yaşta kızla nikahsız birlikte yaşadığı için hakkında kamu davası açılması sonucu 27 yaşındaki eşi Y.H.´nın 6 yıl hapis ceza alması sonucu ortada kalan 17 yaşındaki F.Ç.´ye yardım eli uzandı.

YARDIM ULAŞTI

Kırıkkale´de küçük yaşta kızla nikahsız birlikte yaşadığı için hakkında kamu davası açılması sonucu 27 yaşındaki eşi Y.H.´nın 6 yıl hapis ceza alması sonucu ortada kalan 17 yaşındaki F.Ç.´ye yardım eli uzandı.  Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, beraberinde psikolog ve sosyal çalışmacılarla birlikte Etiler Mahallesi´nde kayınbaba Necmettin (68) ve kayınvalide Gülizar (61) ile birlikte kalan F.Ç´yi ziyaret etti. İl Müdürü Bozdemir burada, yaptığı açıklamada, 8 Marta  Dünya Kadınlar Günü´nde böyle olumsuz bir haberle karşılaşmak istemediklerini belirterek, bugün psikolog ve sosyal çalışmacılar ile evi ziyaret ettiklerini söyledi. Genç kızın çocuk yaşta imam nikahı ile evlendirildiğini anlatan Bozdemir, "Bu olaydan da 2 yıllık bir süre geçmiş.

TEŞEKKÜR ETTİ

Mahkeme süreci devam ettiği için de eşi bir hüküm almış. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve  Kırıkkale Valiliği olarak görevimiz, yaşlının, çocuğun ve engellinin yanında olmak. Arkadaşlarımız bir kamu görevi yapmış ve haber yapmışlar. Teşekkür ediyoruz. Biz de bugün itibariyle sosyal ekonomik destek anlamında kızımızı destekleyeceğiz. Mahkemeye bir eğitim tedbiri yazacağız ve bundan sonra okumasını da sağlayacağız. Ailenin yanında da çocuğumuzu destekleyeceğiz. Yapacağımız bu. Yargı anlamında zaten süreç tamamlanmış. İmam nikahı ile evlendiği kişiyle ilgili yapacağımız bir şey yok. Kızımızın yaşı dolduğunda da resmi nikah gerçekleşecek. Kendi ayakları üzerinde durması için aileyi ve kızımızı desteklemek" dedi. F.Ç de kendilerine yardım eli uzatılması üzerine yetkililere teşekkür etti.

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı