Anahtar Kelimeler: Çoklu olmayacak

Çoklu baro olmayacak

Çoklu baro olmayacak

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Kuzucu açıklamasında “Çoklu baro denilen sistemle Saray’ın arka bahçesi yapılmak istenen avukatlar tüm olumsuzluklara rağmen adalet için çabalamaktadır” dedi. İYİ Partili İl Başkanı Av. Kuzucu, demokrasinin sacayağı yasama, yürütme ve yargı ise adaletin sacayağı da savunma ve karar olduğunu söyleyerek, “Bu ayaklardan biri sakatlanırsa adalet tecelli etmez. Adaletin tecelli etmediği yerde demokrasiden bahsedilemez. Adalet için olmazsa olmazdır savunma. Onun ruhunu bedene kavuşturan ise avukatlardır. Dolayısıyla avukatlar, demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez parçasıdır. Avukatlar, eğitimden sosyal güvenliğe, özlük haklarından sav makamıyla eşitliğine kadar günümüzde büyük sorunlar yaşamaktadır” dedi. 

 

SON VERİLECEK

Kuzucu, çoklu baro denilen sistemle Saray’ın arka bahçesi yapılmak istenen avukatlar tüm olumsuzluklara rağmen adalet için çabaladığını ifade ederek, “Adaletin ve özelde savunmanın zorla içerisine sokulduğu durumun farkındayız. İşte bu nedenle Millet İttifakı olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Ortak Mutabakat Metnimizde savunmanın temel unsuru avukatlarımız için adalete erişimin, temel hak ve hürriyetlerin korunması ve hukuk düzeninin tesisinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladık. Yargının kurucu unsuru olan avukatlık mesleğini anayasal güvenceye kavuşturacağımızı ve çoklu baro uygulamasına son vereceğimizi belirttik. 

 

KUTLU OLSUN

Yine Millet İttifakı olarak Ortak Politikalar Metninde savunmayı özenle ele aldık’ diyen Kuzucu “Ceza yargılamalarında, duruşma düzenini ‘silahların eşitliği ilkesi’ne uygun hale getirecek, iddia makamı ile savunma makamının duruşma salonlarında fiziki olarak eşit konumda olmasını sağlayacağımızı bir kez daha vurguladık. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023, tüm adaletsizliklerin adaletle ortadan kaldırılmaya başlanacağı yıl olacaktır. Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunlarının çözümü için, ülkemizde demokratik hukuk devletini tesis etmek için var gücümüz ile çalışacağız. Bu vesileyle Şubat ayında yaşadığımız depremlerde kaybettiğimiz meslektaşlarımızı rahmetle anarken, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlarım. Tüm meslektaşlarıma adalet için çabaladıkları görevlerinde başarılar dilerim” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı