Anahtar Kelimeler: Cumhurbaşkanı’ mektup yazdı

Cumhurbaşkanı’na açık mektup yazdı

Cumhurbaşkanı’na açık mektup yazdı

Cumhurbaşkanı’na açık mektup yazdı

 

Türk Milletine tercüman oldu

 

 

 

MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Covid-19’la ilgili çok önemli bir çağrıda bulundu.

 

 

HAYATİ BİR ÖNERİ

Bütün insanlığı kasıp kavuran Covid-19 virüsü ve bununla mücadeleye yönelik çok önemli bir isimden hayati bir uyarı ve öneri  geldi. Mahalli İdareler Hizmet Derneği (MİHDER) Genel Başkanı Mehmet Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a virüs ve mücadele yöntemi ile ilgili Türkiye genelinde uygulanması gereken önemli bir çağrı yaptı. MİHDER Genel Başkanı olarak tüm belediyeler ve başkanlarla istişare halinde olduğuna işaret eden Başkan Dönmez, virüse yönelik mücadele için Türkiye kamuoyunun önerisini yazılı bir mektup şeklinde Cumhurbaşkanı’na iletti.

 

KONUYU GÜNDEME TAŞIDI

Türkiye’nin 23 günlük bir karantinaya alınmasını, aşı çalışmasının evlerde yapılmasını, hastalık belirtisi gösterenlerin hastanelere götürülmesini, cenaze defin işlemlerinin de yapılmasını öneren Genel Başkan Dönmez, 23 günlük karantina ve aşılama çalışması ile virüsün ortadan kalkabileceğini ve yeni yıla yepyeni bir başlangıç yapılabileceğini vurguladı. Gündeme getirdiği önerilerin Mahalli İdareler’le istişareler sonucu belirlendiğine işaret eden Genel Başkan Dönmez, Türkiye’nin merakla beklediği konuyu da ilk gündeme getiren kişi oldu. Dönmez ayrıca, önerilerin kamuoyunun ve Mahalli İdareler’in genel istek, ortak kanaat ve beklentisi olduğuna da dikkat çekti. İşte Genel Başkan Dönmez’in Cumhurbaşkanı’na mektup şeklinde yazdığı veriler ve öneriler:

 

 

İŞTE MEKTUP VE ÖNERİLER

“Sayın Cumhurbaşkanım,

 

Öne bu kadar yoğun işleriniz arasında sizi meşgul edeceğim için affınızı diliyorum. Ancak Mahalli İdareler alanına ömrünü vermiş bir sivil toplum kuruluşu başkanı ve eski Belediye Başkanı olarak samimi ve selim bir yürekle Zatı Alilerinize ülkemizin, milletimizin ve medeniyetimizin geleceği açısından çok önemli gördüğüm bir hususta bir tesbit yapmak ve bir öneride bulunmak istiyorum. Bu vesileyle en kalbi selam, sevgi ve saygılarımın kabulünü istirham ederim.

 

Sayın Cumhurbaşkanım,

 

Son iki ayda birinci derecede altı yakınımı Covid-19 nedeniyle kaybetmiş emekli bir Belediye Başkanıyım.

 

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı sıfatımla da Türkiye genelindeki bir çok Belediye Başkanı ile iletişim halindeyim.

 

Kamuoyunun genel istek ve beklentisi ile iletişim halinde olduğum Belediye Başkanları ile birlikte ortak kanaatimize göre Covid-19 illetinden kurtulmanın tek çaresi;

 

1.En az üç gün öncesinden bildirmek kaydı şartıyla 11 Aralık 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında (23 gün süreyle) bütün ülkede genel karantina ilan edilmeli.

 

2.Bu süreçte başlayacak olan aşılama uygulamaları evlerde yapılmalı.

 

3.Evlerinde karantinadayken belirti gösteren vatandaşlarımız ambulansla hastanelere sevk edilerek tedavileri yapılmalı.

 

4.Arzu etmesek dahi hayatını kaybeden vatandaşlarımızın defin işlemleri gerçekleştirilmeli.

 

Ancak bu şartlar altında mevcut hastalar tedavi edilip hastalık yeniden kimseye bulaşmadan 4 Ocak 2021 günü yeni bir yıla, yeni umutlara ve tamamı Covid-19’dan arınmış halkımızla başlayabiliriz.

 

Bir Türk Vatandaşı olarak bu bilgileri sizinle paylaşmayı bir borç bildim.

 

Bu tesbit ve önerimle beraber, en kalbi saygı ve sevgilerimizi tekrar arz ederim.”

 

Mehmet DÖNMEZ

Mahalli İdareler

Hizmet Derneği

Genel Başkanı

 



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli