Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet çalıştayı

Cumhuriyet çalıştayı

Cumhuriyet çalıştayı

26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak, Kırıkkale üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi ve siyaset bilim ve kamu yönetimi bölümü 23. Uluslararası kamu yönetimi formu “Cumhuriyet” konulu çalıştayı başladı.

ÇALIŞTAY YAPILIYOR

Kırıkkale Üniversitesi tarafından 26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak, 23. Uluslararası kamu yönetimi formu “Cumhuriyet” konulu çalıştayı Kocatepe Konferans salonunda başladı. Formun açılışında konuşan Vali Mehmet Makas, Cumhuriyetimizin 100 yılında Atatürk’ün çizdiği hedefler doğrultusunda bu milletin muasır medeniyet seviyesine yakalayacağını da sonsuz kanaatimiz inancı olduğunu belirtti. Vali Makas, “İnşallah bu kutlu yürüyüş hem pik seviyede tüm dünyada adaleti sağlayan ve dünyanın ilk 10 ekonomisinde yerini alan bir Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanacaktır. Taklitçi zihniyet taklit değil özde hareket edebilirsek kendi milli değerlerimize dönebilsek çok daha başarılı bir kamu yönetimi sergileyeceğine ben inanıyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla hizmet etme çabası içerisindeyiz” dedi.

 

REKTÖR BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ersan Aslan ise, konuşmasında Gazze de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı şu günlerde özellikle kamu yönetiminin ne kadar güçlü olması gerektiğini belirten Aslan, bir devletin ne kadar güçlü olması gerektiğini hem bölgesinde hem dünya platformunda ne kadar güçlü olması gerektiğini bir teyit edeceğini söyledi. Rektör Aslan, konuşmasının devamında, “Türkiye’nin şu anda çok şükür uzunca bir zamandır dünyada artık şunu yapacaksın deyip parmak sağlanan bir ülke değil parmak sallayan bir ülke noktasına geldi. Kurulan oyunlara uyma noktasında değil oyun kuran noktasına geldik. Bunun güçlüğü gerçekten kamu yönetimini güçlüğünden kaynaklanır. Ne mutlu ki gönül coğrafyamızdaki Türk devletleri topluluğunun kurulmasıyla dışta da bunu dünyaya ilan etti inşallah önümüzdeki günlerde MF benzeri bir para fonunda oluşturulmasıyla belki ekonomik anlamda dünyaya tekrar kafa tutma değil ama dik durma noktasında rota çizen bir Türk devletler topluluğu olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKYILMAZ KONUŞTU

Forum’da konuşan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Akademik çalışmaları, akademik toplantıları ve kamuoyuna duyurmak, mesleki tanışma kaynaşma platformları oluşturmak ve kamu yönetimine yol göstermek adına ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyledi. Türkyılmaz, “Türkiye’de büyükşehirler haricinde tek Üniversitesi olan ilçe Yahşihan’dır. Bundan dolayı da hem gurur hem mutluluk duymaktayız. ilçemiz 67 yıllık bir belediye 32 yıllıkta bir ilçedir. Yahşihan ilçemiz kurtuluş savaşında üstlendiği sorumlulukla ile öne çıkmış bir yerleşim yeri olmak açısından da belirli bir öneme sahiptir. Cumhuriyet temalı uluslararası kamu yönetimi forumunun ilçemizde gerçekleştiriyor olması da gerçekten ayrıca bir mutluluk kaynağıdır” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı