Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimiz yaşayacak

Cumhuriyetimiz hep yaşayacak

Cumhuriyetimiz hep yaşayacak

Cumhuriyetimiz hep yaşayacak

Cumhuriyet Bayramı böyle kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92. yıl dönümü Fevzi Çakmak Caddesi Türk Telekom binası önüne gelen vatandaşlarla coşku ile kutlandı. Törende konuşan Vali Ali Kolat, Türkiye Cumhuriyeti´nin Hep yaşayacağını vurguladı.

GENİŞ KATILIM OLDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92´ıncı yıl kutlamaları Valilik binasında tebrik kabulü ile başladı. Vali Ali Kolat il yöneticilerinin ile tek tek bayramını kutladı. İl yöneticilerin tebrik törenine büyük ilgi gösterdiği görüldü. Vali Kolat tüm il yöneticileri ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Kutlamalara, Vali Ali Kolat´ın yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon  komutanı  il jandarma alay komutanı  il emniyet müdürü  askeri Erkan, Parti İl Başkanları, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

MİLLİ BAYRAMIMIZDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ilk olarak Vali Ali Kolat konuşma yaptı.Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Vali Ali Kolat, ? Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümü olduğunu bu şanlı gününün ülkemiz genelinde ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmakta olduğunu belirterek ? Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. Bilindiği üzere Cumhuriyet Bayramı, Kurtuluş Savaşının büyük bir Zaferle sonuçlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanan Milli Bayramımızdır? şeklinde konuştu.

CUMHURİYET ŞEHRİDİR

Vali Kolat Cumhuriyet ile birlikte Kırıkkale´nin de büyük önem kazandığını belirterek? Kırıkkale, bir Cumhuriyet şehridir. Cumhuriyetle yaşıttır. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra bu bölgede kurulmasına karar verilen ve temeli atılan ?Askeri Fabrikalar?, Kırıkkale´nin çimentosunu oluşturmaktadır.  1920´li yıllarda 12 haneden ibaret bir köy iken, bugün 2014 Türkiye´sinde, 200 bin merkez nüfusuna ulaşmış bir kentimizden bahsediyoruz. Kırıkkale, Ankara´nın hemen yanı başında, Başkente coğrafi olarak en yakın ilimizdir. Bu durum bize, bazı avantajlar ve fırsatlar sunmaktadır.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

İlimiz, Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ulaşan karayolu ve demiryolu ağlarının kesiştiği önemli bir kavşak ve merkezdir. Kırıkkale, önemli potansiyelleri bünyesinde taşımaktadır.´´dedi. Şiirlerin ardından Kırıkkale Belediyesi Bando takımının yerini almasından sonra geçiş töreni yapıldı. Geçiş törenine tören mangası ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin geçişi büyük alkış aldı. Geçiş törenide daha sonra ilimizdeki okul öğrencileri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar tören alanından geçiş yaptı. Tören sonunda Vali Kolat törenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra halk oyunları gösterisi yapıldı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu