Dağdelen gençlere anayasayı anlattı

Dağdelen gençlere anayasayı anlattı

Dağdelen gençlere anayasayı anlattı

Gençlerle buluştular

AK Parti eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday adayı Nuh Dağdelen, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından organize edilen geniş katılımlı bir toplantıda gençlere yeni anayasayı ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

YENİ SİSTEMİ ANLATTI

TÜGVA´nın organize ettiği programa konuşmacı olarak katılan Nuh Dağdelen, yaklaşık 150 kişilik genç topluluğa yeni anayasa, Cumhurbaşkanlığı setsime ve referandumun önemini anlatan bir konuşma yaptı. Kendi siyasi tecrübelerinden de örnekler veren Dağdelen, ?Gençlerle güzel bir buluşma oldu. Onlara yeni anayasa konusunda bilgiler verdik, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattık. Geçmişte yaşanan darbelerden örnekler verdik? dedi.

TÜRKİYE´NİN UFKU AÇILACAK

Gençlerin bu konuda çok heyecanlı olduklarına işaret eden Dağdelen, AK Parti´yi temsilen parti il yöneticisi Savaş Geyik ve Gazeteci Gültekin Yiğit´in de yer aldığı toplantıda, ?Yeni anayasa Türkiye´nin ufkunu açacak. Geçmişte yaşanan darbelere yönelik sorunlar ortadan kalkacak. Kabına sığmayan Türkiye´nin önü açılacak. Demokrasi daha da güçlenecek ve milletin egemenliği sağlamlaşacak. Bundan rahatsız olmamak gerekiyor? dedi.

GENÇLER İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Yeni anayasadan örnekler veren, konuşmasını hem verdiği örnekler ve hem de geçmişte yaşanan sıkıntılara işaret ederek somutlaştıran Dağdelen, gençlerden umutlu olduklarını da belirtti. Referandumdan geçecek olan anayasanın gençlerin de ufkunu açacağını belirten Dağdelen, seçme ve seçilme yaşının 18´e indirilmesinin gençler için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekti.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli