Anahtar Kelimeler: Dağdelen’ fatura bilgisi

Dağdelen’den fatura bilgisi

Dağdelen’den fatura bilgisi

 

Elektrik ve Doğalgaz

konusunda açıklama

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, elektrik ve doğalgaz faturaları ve sayaç okuma işlemleri konusunda Enerji Bakanı ile yaptığı görüşme konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

DAĞDELEN BİLGİ VERDİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, şu bilgileri verdi: “Son birkaç gündür elektrik ve doğalgaz faturalarının oluşturulması için sayaç okuma işleminin yapılmayacağı ve son yılların tüketimdeki ortalaması alınarak faturalandırılma yapılacağı ile ilgili kamuoyunda yanlış anlaşılmalar meydana geldiğinden, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile bugün sabah saatlerinde bir görüşme yaptık. Sayın Bakanımız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından bu yönde alınan bazı kararların olduğunu, fakat Koronavirüs ile mücadele kapsamında kıyasen faturalandırma işlemlerinin sadece karantinaya alınan ve idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ile sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar için geçerli olacağını ifade etmiştir.

KONUYU ANLATTI

Kırıkkalelilere de selamını ileten Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesinin asla söz konusu olmayacağını da açık bir şekilde belirtmiştir. Sayın Bakanımız, EPDK tarafından kamuoyunun aydınlatılması için bir basın açıklaması yapılacağını da belirtmiş ve nitekim EPDK’nın söz konusu açıklaması basın yayın kuruluşlarında yer almıştır ve hatta Kırıkkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel basınımıza da EPDK’nın bu açıklaması servis edilmiştir. Öte yandan EPDK tarafından elektrik ve doğalgaz faturalarının son yılların ortalamasından oluşan kıyasen faturalandırma işleminin Kırıkkale ilimizde uygulanması şu an için söz konusu değildir.

NERELERDE UYGULANACAK?

Yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında elektrik ve doğal gaz faturalarında kıyasen fatura düzenlemesi ülkenin tamamında uygulanmayacak.

Aşağıda yer alan bölgeler dışında ülke genelinde rutin sayaç okuma işlemleri devam edecek. Söz konusu düzenleme şu hususlarda yapılacak

- Karantinaya alınan bölgelerde

- İdari kararlar sebebiyle sayaç okumalarının durdurulduğu bölgelerde

- Sosyal mesafenin korunmasının mümkün olmadığı bölgelerde

- İdari kararlar nedeniyle faaliyetleri geçici süreyle durdurulan iş yerlerinde sayaç okuma işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

- Mahsuplaşma sonucu fazla alınan tutar olursa ya da itiraz edilir ise tüketicilere muhakkak iade edilecek.

- Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın değil önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak belirlenecek.

Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek ve doğru bilgi içermeyen haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına lütfen itibar edilmemesi gerektiğini bir kere daha vurgulamak isterim.”



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli