Anahtar Kelimeler: Davullu kutlama ulusal basında

Davullu kutlama ulusal basında

Davullu kutlama ulusal basında

Davullu kutlama ulusal basında

Kutlama büyük ilgi gördü!

 

 

Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yörenin davul ve zurna sanatçıları damga vurdu.

 

DAVULLU KUTLAMA YAPILDI

Kırıkkale´nin  Keskin ilçesinde düzenlenen  Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yörenin davul ve zurna sanatçıları damga vurdu. İlçede düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü´ne katılan davul ve zurna sanatçıları yürüyüş boyunca Cumhuriyet ve Türk tarihi ile özdeşleşmiş eserleri sunarak ilçe halkına unutulmaz bir gün yaşattılar.  Keskin´deki  Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri  Keskin Kaymakamlığı önünden Halk Eğitim Merkezi´ne kadar düzenlenen yürüyüş sonrası Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen kutlama töreni ile devam etti.

 

ULUSAL BASINDA YER ALDI

Tören sırasında Konuşan  Keskin Kaymakamı Muammer Köken, "Farkında Ol Değiştir Projesi kapsamında  29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılında  Keskin´de ki Abdal Geleneğini unutulmamak adına 29 davul, 29 zurna ve 13 kişilik halay ekibi ile ilçe merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu gibi faaliyetlerle kültürümüzü diri tutmak hedefindeyiz " dedi. Bu arada davullu kutlama ulusal basına da haber konusu oldu. Davuy ve zurnalı kutlama haberi ulusal basında yer aldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu