Anahtar Kelimeler: Dedikodulara inanmayın

?Dedikodulara inanmayın?

?Dedikodulara inanmayın?

?Dedikodulara inanmayın?

Vali´den önemli açıklamalar

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, sosyal medya üzerinden yapılan ve insanları tedirgin edici paylaşımlara inanılmaması gerektiğini belirtti. Vatandaşların bilinçli olması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, ?Bu haberleri yayanlar, dedikodu mahiyetinde de olsa vatandaşlarımız sağduyu ile hareket etmesi gerekir? dedi.

ÖNEMLİ UYARILAR

Kayseri´de meydana gelen hain terör saldırında kullanılan sahte plakalı aracın Kırıkkale (71) çıkmasının ardından sosyal medya hesaplarındaki fısıltı gazetelerinde, çeşitli dedikodular yayılmaya başladı. Aslı olmayan bu ifadeler karşısında Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Almamız gereken bütün tedbirleri aldık. Sosyal medya dedikodusuna inanmayın? ifadesinde bulundu.

SÖZ KONUSU OLAMAZ

gündeme dair açıklamalarda bulunan Haktankaçmaz, terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Haktankaçmaz, ?Terörün birinci amacı insanlarda bir korku oluşturmak, hayat akışını sekteye uğratmaktır. Bunu başardıkları zaman terör amacına ulaşmış olur. Yoksa terör örgütünün bu ülke yönetimini ele geçirmesi gibi bir şey söz konusu olamaz? şeklinde konuştu.

SAĞDUYULU OLUNMALI

Sosyal medya konusunda vatandaşların biraz daha bilinçli olması gerektiği sözlerine dikkat çeken Haktankaçmaz, ?Kulaktan duyma ya da herhangi bir yetkili ağızdan yapılan açıklama dışındakilere inanılmaması gerekir. Bu tür dedikodular insanları tedirgin etmekten başka bir şey yapmaz. Türkiye genelinde koordinasyon var. Bu haberleri yayanlar, dedikodu mahiyetinde de olsa vatandaşlarımız sağduyu ile hareket etmesi gerekir? diye konuştu.

TEDBİRLER ALINDI

Haktankaçmaz, ?Bizler, almamız gereken bütün tedbirleri aldık. Hayatımızın normal akışını devam ettirmemiz gerekir. Geçtiğimiz haftalarda aslı olmayan şeyler çıktı. Bu şeylerde çok hassasiyet göstermemiz gerekiyor? dedi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli