Anahtar Kelimeler: Demir flaş açıklama

Demir´den flaş açıklama

Demir´den flaş açıklama

Demir´den flaş açıklama

?ADALETE TESLİM EDECEĞİZ?

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu´nda AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında kavga çıktı. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir konu ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.

AÇIKLAMADA BULUNDU

HDP´lilerin yaptıklarına karşılık çok ağır konuşan Demir, ?Allah´ın izni ile sağ duyulu milletvekillerimiz sayesinde HDP´lilerin dokunulmazlıkları kalkacak ve adalete teslim edilecekler? dedi. Doğuda askere yapılan saldırı ve hainliklerin aynı şekilde mecliste HDP´liler tarafından yapılmaya çalışıldığını ifade eden Demir, buna asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Milletvekilliği haricinde görevli olmadığı halde vatan sevgisi için Anayasa Komisyonuna katıldığını anlatan Demir, ?En çok şehit veren bir ilin milletvekili olarak çalışmanın içerinde yer almak istedim. Sağ duyulu arkadaşlarımın yanında olmak istedim. Mecliste bunların dokunulmazlıklarını biran önce kaldırıp, adalete teslim edeceğiz.? diye konuştu.

TARTIŞMA NASIL ÇIKTI?

Komisyonda verilen arada, milletvekillerinin salona girdiği esnada, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, grup başkanvekili olması nedeniyle HDP´li Çağlar Demirel´e masada yer vermek için yerinden kalkarak yan sandalyeye geçti. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir´in, Benli´yi oturduğu yerden kaldırması üzerine AK Parti´li milletvekilleri de Baydemir´e tepki gösterdi. Bu sırada, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, ?Bir nezakettir tutturmuş gidiyorsunuz. Asıl nezaketsiz sizsiniz.? diye bağırdı.

TARTIŞMA GİDEREK BÜYÜDÜ

Sözlü tartışma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´ın AK Parti milletvekillerini sakinleştirmesiyle son buldu. Bozdağ, daha sonra HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken´e, ?Toplantıyı sabote ediyorsunuz, gerginlik yaratıyorsunuz.? dedi. Baluken de Bakan Bozdağ´a ?Sen ne karışıyorsun? Eşkıya sensin. Sen adam mısın, hadi oradan.? diye bağırdı. Bu sözler üzerine bazı AK Parti milletvekilleri, Bozdağ´ın arkasına geçerek, Baluken ve HDP´lilere tepki gösterdi. Tartışmanın ardından, HDP´li milletvekilleri Bakan Bozdağ´ın da aralarında bulunduğu AK Parti´li milletvekillerinin üzerine yürüdü.

VEKİLLER YARALANDI

Tartışma, kısa sürede AK Parti ve HDP´li milletvekillerinin yumruklu ve tekmeli kavgasına dönüştü. Bu sırada AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer´e karşı saldırı yapıldı. HDP´lilerin milletvekillerine saldırdığı görüldü. Toplantı salonundaki dev ekran da yaşanan arbede sırasında kırıldı. Öte yandan HDP´li kadın milletvekilleri de ellerindeki su şişelerini ve dosyaları Adalet Bakanı Bozdağ´a, fırlattı. Kavgada, bazı milletvekillerinin burnu kanadı. HDP milletvekilleri kavganın ardından salondan çıkarak, parti grubuna geçti. Kavgada HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da yaralandı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false