Anahtar Kelimeler: Denetimler artırıldı

Denetimler artırıldı

Denetimler artırıldı

Denetimler artırıldı

 

İçişleri Bakanlığının yeni Covid-19 genelgesi kapsamında Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Pazar ve esnaf denetimi gerçekleştiren Zabıta ekipleri tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

 

 

DENETİM YAPTILAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereğince sigara yasağının denetimlerini yürüten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğunlukla kullandığı pazar ve alış veriş yerlerinde de denetimlerini sıklaştırdı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında vaka sayılarının yeniden artmaya başlamasıyla birlikte yasak ve düzenlemeler tekrardan gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimleri sıklaştırdı. Vatandaşların yoğunlukla kullandığı semt pazarlarında maske, sosyal mesafe ve sigara yasağı denetimlerini sürdürdü.

 

BİLGİ VERİLDİ

Pandemi salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu güne denetimleri sıklaştırdıklarını ve denetimlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek tedbirlere ilişkin genelgenin ardından sürdürmekte olduğumuz denetimlerimizi sıklaştırdık. Zabıta Ekiplerimiz Pazar yerlerinde, alış veriş merkezlerinde, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları noktalarda maske, sosyal mesafe ve sigara yasağı denetimlerini sürdürüyor. Kurallara birlikte uyduğumuz zaman soncu alabiliriz. Maskeyi çok önemsiyoruz, uzmanların da belirttiği gibi koruyuculuk oranı yüzde 90 lar civarında. Öncelikle Maskemizi mutlaka kullanalım, kişisel hijenimize dikkat edelim. İçinde bulunduğumuz süreci birlikte atlatacağız” ifadesini kullandı.

 

ÜRÜN DENETİMİ YAPILIYOR

Zabıta ekipleri işyerlerinde maske ve mesafe denetiminin yanı sıra başta gıda ürünleri olmak üzere bir çok alanda vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir alış veriş yapması amacıyla ürün denetimleri de gerçekleştiriyor. İş yerlerinde ambalaj ürünlerin son kullanma tarihleri gibi bir çok başlıkta denetimler gerçekleştiren ekipler gerekli uyarı ve tutanaklarını da düzenliyor. Ekiplerin önümüzde ki dönemde de denetimler aynı sıklıkla devam edeceği bildirildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false