Anahtar Kelimeler: Denetimler artırıldı

Denetimler artırıldı

Denetimler artırıldı

Denetimler artırıldı

 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında oluşturulan İl Salgın Denetim ekipleri, her alanda tedbirlere uyulması noktasında denetim gerçekleştiriyor.

 

DENETİMLER SÜRÜYOR

Kırıkkale Valiliği tarafından oluşturulan İl Salgın Denetim ekipleri, her alanda virüse karşı denetim gerçekleştiriyor.  Valilik tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, “Salgın kapsamında cadde, sokak, iş yerleri ve pazar alanlarında ki denetimlerimiz devam ediyor. Maske, Mesafe ve Temizlik   kurallarını unutmayalım ve tedbirleri elden bırakmayalım” denildi.

 

VALİLİKLERE GENELGE

Diğer bir yandan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, bugünden itibaren ülke genelinde 4 gün süresince vali ve kaymakamların koordinasyonunda, başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık bulunduğu yerlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamındaki tedbirlere uyulup uyulmadığı yoğun şekilde denetlenecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tüm valiliklere "Kovid-19 Denetimleri" konulu genelge gönderildiği belirtildi.

 

DİKKAT EDİLMELİ

Temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelede başarı açısından büyük önem taşıdığı vurgulanan genelgede, bugüne kadar vali ve kaymakamların koordinasyonunda yapılan denetimlerin salgınla mücadeleye katkı sunduğu ifade edildi. Genelgeye göre il ve ilçelerde, vali ve kaymakamların koordinasyonunda, başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık bulunduğu yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacak.

 

PAZAR DENETİMLERİ

Yerel yönetimlerce her bir pazar yeri için pazar yeri yöneticisi belirlenecek, bu yöneticiler valilik ve kaymakamlıklara bildirilecek.  Salgınla mücadeleye yönelik alınması gereken tedbirlerden ve belirlenen kurallara uyulmasından sorumlu olacak pazar yeri yöneticilerinin denetim ekipleriyle iletişimi ve koordinasyonu etkin şekilde sağlanacak. Alışveriş merkezlerinde aynı anda bulunabilecek kişi sayısı ve çalışma saatleri kısıtlamalarına uyulması konularına ağırlık verilecek. Denetimlerde, daha önce illere gönderilen genelge kapsamında alışveriş merkezi klima ve filtreleme sistemlerinin bakımı ve filtre değişimlerinin düzenli yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli