Anahtar Kelimeler: Denetleme ekibi

Denetleme ekibi

Denetleme ekibi

Kırıkkale Tarım ve Orman il müdürlüğü, yaz dönemsi hazırlıkları kapsamında kurum bünyesindeki teknik personeli Biçerdöver eğitimine aldı. Eğitim sonunda başarılı olan personele sertifika verildi.

 

EKİP KURULDU

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel Biçerdöver eğitime alındı. Yaz dönemi hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen eğitim sonunda başarılı olan personel, sertifika almaya hak kazındı. Denetimlerin yapılabilmesi için Biçerdöver kontrol ekipleri sayısının artırılmasına yönelik yapılan eğitimde, hasat dönemi başlamadan hasat yapacak Biçerdöverlerin yönetmeliklere uyup uymadıkları teknik ve idari açıdan kontrol ediliyor. Yeni personel ile birlikte Kırıkkale’de hasat yapacak tüm Biçerdöverlerin kontrol edilmesiyle dane kaybının da önüne geçilmesi sağlanmış oluyor.

 

BİLGİ VERİLDİ

Eğitim sonunda eğitim alan personel sertifika dağıtım töreninde konuşan Tarım il müdürü Fatih Ateş, dane kayıplarının asıl nedeninin teknik bilgi eksikliğinden kaynaklandığını, özellikle hasattan önce çiftçilerimizin, biçerdöver operatörlerinin ve biçerdöver sahiplerinin detaylı bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Kayıpların önüne geçmek hem çiftçimizin hem de ülkemizin kazanmasına katkı sağlayacaktır. Bu konuda en büyük görev siz biçerdöver kontrolörlerine düşüyor çünkü sahada sizler varsınız ve verim kalıplarını en aza indirmede katkılarınız önemlidir. Çiftçilerimizin alın teri ve emek harcayarak yetiştirdikleri ürünlerine en az onlar kadar bizler de sahip çıkmalıyız. Bu konuda işinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum.” diyerek Biçerdöver kontrollerinin önemine dikkat çekti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı