Anahtar Kelimeler: Deniz Baykal üzüntüsü

Deniz Baykal üzüntüsü

Deniz Baykal üzüntüsü

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti. Baykal’ın kızı Aslı Baykal, babasının 11 Şubat sabah saatlerinde Ankara’daki evinde uykusunda vefat ettiğini söyledi.

ÜZÜCÜ BİR HABER

Baykal, 2017 yılında beynine pıhtı atması sebebiyle yoğun bakımda kalmış, ardından Almanya’da tedavi görmüştü. CHP’nin eski lideri o tarihten beri hastalıkla mücadele ediyordu. Baykal için Salı günü Meclis’te tören gerçekleştirilecek. Baykal’ın Çarşamba günü de Antalya’da defnedilmesi bekleniyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem sebebiyle gittiği Malatya’da Baykal’ın ölümü ile ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu sabah acı bir haber daha aldık. Genel Başkanımız Deniz beyi kaybettik. Gerçekten de son derece üzüntülüyüm. Bu ülkenin huzura kavuşması için, bu ülkede demokrasinin gelişmesi için, bu ülkede hakkın hukukun ve adaletin aranması için büyük çaba harcayan genel başkanımızı yitirmenin büyük üzüntüsü içindeyim. Allahtan rahmet diliyorum, ailesine yakınlarına, sevenlerine CHP’lilere ve bütün vatandaşlarımızın başı sağolsun,” ifadelerini kullandı.

 

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

1938 yılında Antalya’da doğan Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. Doktora çalışmalarının ardından ABD’de Colombia ve Berkeley Ünivesitelerinde doktora sonrası çalışmalarına devam etti. 1968 yılında CHP’de siyasete başlayan Baykal 1973 yılında ilk kez milletvekili seçildi. CHP ve SHP bünyesinde 11 dönem milletvekilliği yapan Baykal, Türkiye siyasi tarihinin önemli olaylarında kilit roller üstlendi. Bir çok hükümette bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevini yapan Baykal, 1992 – 2010 yılları arasında CHP’nin Genel Başkanlığını yürüttü.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı