Anahtar Kelimeler: DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR

?DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR?

?DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR?

?DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR?

Deprem uyarısı

Ege´de meydana gelen depremler Kırıkkale´nin 1. Deprem Bölgesinde olmasını bir kez daha akıllara getirdi. Çok katlı binaların iyiden iyiye arttığı Kırıkkale´de zemin ve yapı ilişkisinin önemli olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, ?Müteahhidin kendi parası ile kendisini kontrol eden yapı denetimlere atmak gibi yöntemler geri dönüşü olmayan felaketlere karşı vicdanı rahatlatmaz? diye konuştu.

ÖNEMLİ DEPREM UYARISI

21 Temmuz Perşembe günü saat 01.31´de meydana gelen 6.6´lık depremin ardından Ege´de artçı sarsıntılar yaşanıyor. Beşik gibi sallanan bölgede önceki gün 4.5 büyüklüğünde ve 4.6 büyüklüğünde artarda 2 deprem meydana geldi. Ege´de meydana gelen deprem Kırıkkale´nin birinci deprem bölgesinde bulunmasını bir kez daha akıllara getirdi. Ege´de fazla can kaybının olmamasının yapıların çok katlı olmaması olduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, çok katlı binaların hızla attığı Kırıkkalelilere ve yetkililere uyarılarda bulundu. Depremin hayatın kaçınılmaz bir parçası olduğunu hatırlatan Jeoloji Mühendisi Aksun, ?Egede meydana gelen depremde büyüklüğüne göre ciddi hasar ve kayıpların yaşanmaması yapıların yüksek katlı olmamasından kaynaklanıyor? ifadesini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDEYİZ

Kırıkkale´de son zamanlarda yüksek katlı binaların arttığına vurgu yapan Jeoloji Mühendisi Aksun, ?Gelelim bize yüksek katlı binaların birbiriyle yarıştığı bir ortamda yaşıyoruz. Binalar yapılırken yapılaşmalara zarar vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir jeoloji Mühendisi olarak bizim görevimiz zemin etütlerini yamak ve o zemine ait gerekli gördüğümüz sıkıntıları öneri olarak belirtmektir. Bunlara ilgili idare okuyup yaptırım uygulamazsa müteahhidin canına minnet. Sonuç; en ufak sarsıntıda Eyvah demek suçu yapı denetime, ilgili kuruma, müteahhide yada biz mühendislere atmak çözüm değil. Kırıkkale 1. Derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Zemin ve yapı ilişkisi önem arz etmektedir. Ben bütün idari birimleri uyarıyorum. Suçu müteahhidin kendi parası ile kendisini kontrol eden yapı denetimlere atmak, müteahhide atmak gibi yöntemler geri dönüşü olmayan felaketlere karşı vicdanı rahatlatmaz. Çünkü söz konusu İnsan. Rahmetli Ahmet Mete Işıkara´nın dediği gibi deprem değil bina öldürür unutmayalım? dedi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli