Anahtar Kelimeler: Deprem uyarısı

Deprem uyarısı!

Deprem uyarısı!

Deprem uyarısı!

Deprem hepimizin gerçeği!

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Türkiye topraklarının yüzde 66´sının 1´inci ve 2´inci derece deprem bölgesinde bulunduğunu bildirdi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ UYARDI

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr.  Mustafa Uzun,  Türkiye topraklarının yüzde 66´sının 1´inci ve 2´inci derece deprem bölgesinde bulunduğunu bildirdi. Uzun, 1-7 Mart  Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,  Türkiye´nin dünyanın en önemli deprem bölgelerinden birinde bulunduğunu, can ve mal kayıplarına yol açan afetlerle sık sık karşılaştığını vurguladı. Türkiye topraklarının yüzde 66´sının 1´inci ve 2´inci derece deprem bölgesinde bulunduğunu,  Türkiye nüfusunun yüzde 70´inin ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75´inin bulunduğu bölgelerde, büyük bir deprem olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu aktaran Uzun, şunları kaydetti:

DEPREM GERÇEĞİ

"Ülkemizde afetler öncesi, afetler sırası ve afetler sonrası için bir dizi önlemler alınmaktadır. Sağlık Bakanlığımızın bu amaç doğrultusunda kurup teçhizatlandırdığı, UMKE ( Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) eğitimli ve gönüllü personeli ile gerek bilgilendirme, gerek önleyici tedbirler sırasında, gerekse de afet sonrası çalışmalarda aktif olarak çalışarak can kaybının en aza indirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. İlimizde 5´i hekim olmak üzere 74 UMKE personeli, 2 UMKE aracı bulunmaktadır."



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli