Anahtar Kelimeler: Deprem şehitleri ormanı

Deprem şehitleri ormanı

Deprem şehitleri ormanı

ORMAN ALANI OLUŞTURULDU

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Kırıkkale Şehir Mezarlığında fidan dikme etkinliği düzenlendi. Fidan dikim alanına “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı” adı verilirken, alanda 1000 adet Sedir ve Çam fidanları katılımcılar tarafından dikildi.

ORMAN ALANI OLUŞTURULDU

Kırıkkale Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen fidan dikme etkinliğine Kırıkkale Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Barış Cücen, Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, kurum amirleri ile depremzede vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlar hatırasına yapılan “Deprem Şehitleri Ormanı”na katılan protokol üyeleri ve katılımcılar fidan diktiler. Kırıkkale Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz ilk fidanı Hatay Antakya’dan Kırıkkale’ye gelen depremzede vatandaşlardan Lütfi Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz ile birlikte dikti.

 

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte deprem şehitlerini anma amaçlı bir hatıra ormanı oluşturulduğunun altını çizen Vali Vekili Kurnaz, katılanlara teşekkürde bulundu. Vali Vekili Kurnaz, “Bu yıl yaşadığımız büyük deprem nedeniyle deprem şehitlerini anma amaçlı bir hatıra ormanı oluşturmaya karar verdik. Bugün burada depremzedelerimizle beraber bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, depremzede vatandaşlarımıza da sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum. Bu etkinliği düzenleyen orman işletme müdürlüğümüze teşekkür ederiz “diye konuştu.

 

MÜDÜR BİLGİ VERDİ

Ülkenin ormancılığının tanıtılması ile orman ve ağaç sevgisinin arttırılmasına katkıda bulunmak üzere her yıl 21-26 Mart Orman Haftası içinde Dünya Ormancılık Günü etkinliklerinin düzenlendiğini belirten Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz, ülkenin deprem gerçeğini canlı tutmak için depremde şehit olanların hatırasına “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı” oluşturulduğunu belirtti. Orman İşletme Müdürü Yılmaz, “Ülkemiz ormancılığının tanıtılması ile orman ve ağaç sevgisinin arttırılmasına katkıda bulunmak üzere her yıl 21-26 Mart Orman Haftası içinde Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri tertip edilmektedir. Ülkemizde 6 Şubat 2023 ve sonrasında meydana gelen depremlerde 10 binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 100 binden fazla insanımız da yaralanmıştır” ifadesini kullandı.

 

BİR FİDAN BİN UMUT

Orman İşletme Müdürü Yılmaz, “Ülkemizdeki Deprem gerçeğini canlı tutmak ve Depremde şehit olanların hatıralarını yaşatmak amacıyla bu seneki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasında 81 İlde yapılacak etkinliklerin 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere ithaf edilerek, Deprem Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmayı ve geride kalanlara da “Bir Fidan Bin Umut” sloganı ile umut aşılamayı hedeflemekteyiz. Bu hedefle, ilimiz Kırıkköy mahallesinde “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı” depremzede ailelerimiz ve gençlerimizle beraber tesis edilecektir. Allah böylesi afetleri bir daha yaşatmasın” dedi.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu