Anahtar Kelimeler: Dereceler gösterdi

Dereceler 39´u gösterdi!

Dereceler 39´u gösterdi!

Dereceler 39´u gösterdi!

Çöl sıcakları etkili

Kırıkkale´de son iki gündü aşırı sıcaklar etkili. Sıcaklık daha da artacak. Uzmanlar sıcak konusunda uyarıyor.

AŞIRI SICAKLAR ETKİLİ

Kavurucu sıcaklılar kendini iyiden iyiye gösterdi. Kırıkkale´de dereceler dün 39´ı gösterirken, sıcaklıktan bunalan vatandaşlar kendilerini muslukların altına bıraktı. Çöl sıcakları olarak adlandırılan ve yeni hafta ile birlikte 41 ile 43 derece arasında olması beklenen sıcaklıklarda 39 dereceyi gören bazı vatandaşlar asfalt ve kaldırımlarda yumurta kırarak sıcaklığı test ettiler. Öte yandan günün en işlek saatlerinde caddelerin ve sokakların sıcaklık nedeniyle boş olduğu gözlendi.

BOL BOL SU TÜKETİN

Son günlerde kendini iyiden iyiye hissettiren sıcaklar önümüzdeki günlerde de kendisini arttırarak hissettirmeye devam edecek. Bugün en yüksek hava sıcaklığı 37 derece, Cumartesi 39 derece, Pazar 40 derece olacak. Önümüzdeki haftanın ilk mesai günü ise sıcaklıklar tavan seviyeye ulaşacak. Pazartesi günü termometreler tam 41 dereceyi gösterecek. Uzmanlar yaptığı açıklamada, yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklık ve güneşin olumsuz etkilerinden, alınacak küçük tedbirlerle korunmanın mümkün olduğunu kaydettiler. Özellikle yaşlılar ile kalp ve tansiyon hastalarının, sıcak günlerde gayret harcamaktan kaçınmaları gerektiğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda bol bol su tüketilmesini ve ılık suyla duş alınmasını söylediler.

YAĞLI YEMEK YEMEYİN

Uzmanlar ?Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılmalı bu saatler arasında güneş altında fazla kalınmamalı. Açık, renkli bol giysiler giyilmeli ve geniş kenarlı şapka takılmalıdır? dediler. Yaz aylarında vücudun sıvı ihtiyacında artış ve daha az yağlı yemeklere doğru yöneliş başladığını belirtildi. Buna göre; Kırıkkale´de bugün en yüksek hava sıcaklı 37 derece olurken, en düşük 19, Cumartesi günü en yüksek 39, en düşük 20, haftanın son günü yani Pazar günü ise sıcaklıklar en yüksek 40, en düşük 22 dereceleri göstermesi bekleniyor.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli