?Derinliği olmayan marjinal düşüncelere itibar edilmemeli?

?Derinliği olmayan marjinal  düşüncelere itibar edilmemeli?

?Derinliği olmayan marjinal düşüncelere itibar edilmemeli?

Vahit erdem´den dikkat çekici açıklama!

AK Parti eski Milletvekili ve NATO Parlamenterler Asamblesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Vahit Erdem, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklamada bulunarak dikkat çekici tesbitler yaptı.

TESBİTTE BULUNDU

Kendi sosyal hesabından zaman zaman paylaşımlarda bulunan Vahit Erdem, TSK´nın Cerablus´a operasyon düzenlemesi üzerine açıklama yaparak, dikkat çeken tesbitler gerçekleştirdi. Vahit erdem, açıklamasında bölgede derinliği olmayan marjinal düşüncelere itibar edilmemesini önerdi.

NELER SÖYLEDİ?

İşte o açıklama: ?Osmanlı´nın yıkılış ve Cumhuriyet´in kuruluş sürecinde ve sonrasında yaşanan tecrübeler Türkiye´nin güvenlik mimarisinin Batı ile oluşturulmasını zaruri kılmıştır. Türkiye´nin de dahil olduğu NATO güvenlik şemsiyesi ve bu çerçevede ABD ile olan güvenlik ilişkisi, Türkiye için hayati önem taşımaktadır. Bu husus, ABD Başkan Yardımcısı Biden´nın son Türkiye seyahati ile bir kez daha ortaya çıkmıştır.

DİKKAT EDİLMELİ

Bu mekanizmanın iyi anlaşılması ve işletilmesi için; bu alanda rol alanların liyakatinin, uygulayacakları diplomasinin, kullanacakları diplomatik lisanın, menfaat çatışması yerine ortak menfaat geliştirmelerinin çok önemli olduğu aşikardır.  Türkiye´nin Rusya başta olmak üzere tüm ülkelerle dostluk, ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesi çok önemlidir ve tabiidir. Ancak NATO ve AB ile ilişkileri gölgeleyecek veya önemini zedeleyecek arayışlara girilmesi Türkiye´yi geriye götürür ve maceraya sürükler.

Türkiye´de aşırı solcuların ve bazı dinî gurup ve kişilerin, az sayıda da olsa, dahil olduğunuz mevcut ittifak ve güvenlik şemsiyesine karşı oldukları bilinmektedir. Bu derinliği olmayan marjinal düşüncelere itibar edilmemelidir. AB ve ABD ile karşılıklı menfaate dayalı ilişkiler kararlılıkla sürdürülmelidir.?



halil cebeci
27.08.2016 02:35:20
siz ne zaman kırıkkale ve ülke için yorum yapmaya başladınızda böyle bir açıklama yapıyorsunuz .ne milletvekili oldugunuz zaman ne bürokrat oldugunuz zaman ne kırıkkaleyi düşündünüz.şu anda bulundugunuz gurubun MKE kurumunu ne hale getirmek istedigini aklı selim herkes biliyor .

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli