Anahtar Kelimeler: Detaylı denetim yapıldı

Detaylı denetim yapıldı

Detaylı denetim yapıldı

Okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından öğrenci servis araçları da denetlenmeye başlandı.

DENETİM YAPTILAR

Kırıkkale Valiliğince alınan karar doğrultusunda aralarında kolluk kuvvetlerinin yanı sıra Millî Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan denetleme komisyonu kuruldu. Komisyon üyelerince okullara öğrenci taşıyan servis araçları güzergahta durdurularak denetimler gerçekleştirildi.

DETAYLI İNCELEME

Denetimlerde araçlar ile sürücülerin belgeleri, araçların içi ve dışı kontrol edilerek her detayın mevzuat ve yönetmeliklere uygun olup olmadıkları bir bir kontrol edildi. Denetimlerde okul taşıt yazısı, dur yazısı, camların sabitlenmesi, araçların temiz ve bakımlı olmaları, koltuk sayıları, araç takip sistemi kayıtlarının 30 gün boyunca saklı tutulması, koltuklarda 3 nokta emniyet sistemi olması, camlarda renkli filmin olmaması ile araçlarla ve sürücülerle ilgili daha birçok detaylar konusunda incelemeler yapıldı.

DEVAM EDECEK

Öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerinin amaçlandığı denetimde, komisyon üyelerince araç sürücülerine öğrencilerin taşınması esnasında gerekli olan tüm tedbirlerin alınarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususu da belirtildi. Servis denetimlerinin eğitim öğretim boyunca farklı tarihlerde ve güzergâhlardaki farklı noktalarda yapılmaya devam edeceği kaydedildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false