Devlet şirket gibi görülemez”

 Devlet şirket gibi görülemez”

Devlet şirket gibi görülemez”

 

Öztürk o açıklamaya set çıktı!

MHP MYK Üyesi Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Av. Halil Öztürk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin anonim şirketi gibi yönetilmesine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün bir açılış programında yaptığı konuşmaya tepki göstererek devletin şirket gibi görülmeyeceğini ifade etti.

Tavrı ve düşüncesi olamaz

MHP MYK üyesi Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Halil Öztürk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin anonim şirketi gibi yönetilmesine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Öztürk yaptığı açıklamada, Ziyaret ettiği her yerde her fırsatta ülkemizin başkanlık sistemi ile yönetilmesini dikte eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'deki konuşmasında bu kez de devletimizi hukuki ve ticari izahı itibariyle kar marjının amaçlandığı bir Anonim Şirket gibi yönetilmesine dair isteğini ortaya koydu. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik kurumları vasıtasıyla hukukun çizdiği kurallar içerisinde yönetilebilecek bir devlettir. Devleti ekonomik rahatlık hukuki bütünlük içerisinde bağımsızlığına halel getirmeden hizmet esaslı değil de parlamenter sistemin yok edilerek kar marjının hedeflendiği bir ticari şirket gibi yönetmek yöneticilerin tavrı ve düşüncesi olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanının hayali!

Cumhurbaşkanının devlet yönetme yeteneğinin kalmadığını bildiren Öztürk, Erdoğan'ın Ülkeyi kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırarak tek gücü elinde bulunduran bir başkan olarak yönetmeyi amaçlayan ve bu doğrultuda vatandaşımızı 400 milletvekili verin başkan olayım şeklinde zehirlediğini, devlet felsefesini idrak edememiş bir şekilde hayallerine bir yenisini daha kattığını belirtti.  Devletin bir hükmi şahsiyet olduğu ne için var olduğu ve neyi amaçladığı açıktır. Hayallerine göre parlamenter sistemi yıkacak, başkanlık sistemini getirip tek söz sahibi olacak ülkeyi de bir  Anonim Şirketi olarak görecek ve belki de bu bağlamda ülkemizi yarın öbür gün dünyaya arz ederek kar marjı hedefleyecek. AKP iktidarı dönemindeki üretime dayanmayıp tüketime dayanan, var olanı geliştirmeye değil özelleştirip kaynak sağlamaya dayalı günü kurtaracak ekonomi politikalarından bunu anlamak gayet kolaydır” şeklinde konuştu.

Hedefleri T.C ibaresini kaldırarak A.Ş yapmak

Öztürk ayrıca, Terör örgütü ile sürdürülen çözülme ve bölünme sürecinde PKK ya verilen tavizlerin son noktası Nevruz Bayramında PKK Elebaşısının görüntülü silah bırakma mesajıdır” diyerek bu sürecin ne kadar ciddiyetsiz ve riskli bir noktaya geldiğini ortaya koyduğuna dikkat çekti ve AKP ile HDP el ele kol kola ülkemizi bölme çalışmalarına devam ediyorlar. Halkımızı buradan uyarmak istiyorum manzara gayet net İmralı Canisi bir assolist gibi çıkacak sesli-görüntülü mesaj verecek, gövde gösterisi yapacak.  Bunun kabul edilir bir yanı olamaz. AKP'nin PKK ya vermiş olduğu tavizlere halkımız dur demeli. Partimiz olarak adaletli, güçlü ve refah  Türkiye için yönetime talibiz.  Aksi takdirde AKP ve PKK al gülüm ver gülüm şeklinde birbirlerini ağırlayacaklar ve T.C ibaresini kaldırarak A.Ş getirecekler. Kırıkkale'yi bu tehlike konusunda uyarmak istiyorum” dedi.

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli