Anahtar Kelimeler: Dinek güzel olacak

Dinek güzel olacak

Dinek güzel olacak

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas. Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı’nda incelemelerde bulundu. Tesisin geliştirilmesi için ek yatırımlar yapılacağını açıkladı.

İNCELEMEDE BULUNDU

İç Anadolu türkülerine konu olan Dinek Dağı Kırıkkale’nin en yüksek noktası olarak biliniyor. Kırıkkale’yi izlemek isteyenler Dinek Dağı zirvesine çıkarak burada keyifli zaman geçiriyor. Dağ üzerine kurulan tesisler de turizm faaliyetlerini artırarak Kırıkkale’ye ziyaretçi çekiyor. Bu kapsamda Dinek Dağı’nda bulunan bungalov evler ve atlı safari tesisinin geliştirilmesi için Kırıkkale Valiliği harekete geçti. Vali Mehmet Makas geçtiğimiz haftalarda bahar aylarında Kırıkkale’de bir festival düzenleneceğinin müjdesini vermişti. Düzenlenecek olan bu festivalin bir bölümü Dİnek Dağı’nda yapılacak. Dağda Manas Destanı canlandırılacak. Festival öncesi Dinek Dağını ziyaret eden Vali Mehmet Makas, yeni yatırımlarında müjdesini verdi.

 

YENİ YATIRIMLAR VAR

Vali Makas açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Kırıkkale'mize ve onun zirvesi olan Dinek Dağı'mıza her kim hizmet etti ise müteşekkiriz. Dinek Dağı tesislerimizi daha da güzelleştirecek ek yatırımlara en kısa zamanda başlıyoruz." Vali Makas ayrıca, Dinek Dağı'na yapılacak yatırımlar için destek olan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Profesör Doktor Süleyman Şahin’e teşekkür etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı