Anahtar Kelimeler: bizim evimiz

Doğa bizim evimiz

Doğa bizim evimiz

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Orman Haftası dolayısıyla Kırıkkale Özel Başaran Koleji öğrencileri doğa dostu bir etkinlik gerçekleştirdi.

 DOĞAYA ÖNEMLİ KATKI

Türkiye’de her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında illerde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kırıkkale’de eğitim vermekte olan Özel Başaran Koleji öğrencileri de bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlik çerçevesinde doğa dostu Başaran Koleji öğrencilerinin ‘Doğa Bizim Evimiz’ adlı projesi ile Tema Vakfı’nın organize ettiği ‘Ortaokul Tema Eğitim’ Programı adlı etkinlikler ortak paydada buluşturularak doğaya katkı sağlanması planlandı.

TİŞÖRT HİKAYESİ

Etkinliğin ilk kısmında Dünya Su Gününde, ‘Bir Tişörtün Yaşam Hikayesi Konulu’ bilgilendirici bir video izlendi, günlük hayatta kullanılan su miktarı hakkında konuşuldu. Ayrıca bir tişörtün doğaya verdiği zararlardan ve o tişörtün üretim aşamasında doğaya ne kadar miktarda karbondikoksit salınımına sebebiyet verdiğinden de bahsedildi. Etkinliğin ikinci kısmında ise; Orman Haftası sebebiyle çevrimiçi derslerde ağaçların doğaya faydalarından bahsedildi, sonrasında ise okulun bahçesinde ağaçlandırma çalışması yapıldı.

DOĞA AÇIKLAMASI

Etkinlik tamamlanırken öğrenciler “Doğa ziyaret ettiğimiz bir yer değil, doğa bizim evimiz’’ mesajı verdiler. Uluslararası projelerde görev alan son yıllarda doğa konulu projeler üzerinde çalışan ve bu projeyi yürüten İngilizce Öğretmeni Meltem Bekler ve Doğa Dostu Başaran Koleji öğrencileri ‘Doğa Bizim Evimiz’ adlı projesi ile Tema Vakfı’nın organize ettiği Ortaokul Tema adlı portalda yerine getirilmesi.

KÜRESEL ISINMA

İngilizce Öğretmeni Meltem Bekler “Başaran Koleji olarak öğrencilerimizin yaşadıkları çevrenin sorunlarına karşı duyarlılığını artırmak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Onların sorunların çözümünde aktif rol almak için harekete geçebilen ve bu doğrultuda gönüllü çalışmalar organize edebilen, ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkıda bulunmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimize, çevre sorunları hakkında farkındalık kazandırarak onlara bu sorunlarla mücadele etme yöntemlerini öğretmeye çalışıyoruz. Çevre, su ve hava kirliliği, termik santrallerin zararları, geri dönüşümün önemi gibi konularda öğrencilerimizi bilinçlendirerek küresel ısınmanın bir nebze de olsun önüne geçmek için katkıda bulunacağız.

AĞAÇ DİKİLDİ

“Doğa Bizim Evimiz’ adlı projemiz ve Ortaokul Tema Portalı etkinliklerimiz kapsamında hem Orman Haftası’nı kutlamak hem de doğaya katkı sağlamak amacıyla öğrencilerimizle birlikte okulumuz bahçesine ağaçlandırma çalışması yaptık. Ardından ağaçların faydaları ve ağaçlar hakkında bilmediklerimiz konulu videolarla öğrencilerimizi bilgilendirdik” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false