Anahtar Kelimeler: Doğaya bırakıldı

Doğaya yem bırakıldı

Doğaya yem bırakıldı

Kırıkkale'de, kar yağışının başlaması ve doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulmada zorluk yaşamaları üzerine Kırıkkale DKMP tarafından doğaya yem takviyesi yapılmaya başlandı.

DESTEK OLUYORLAR

Şube Müdürlüğü ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren Kırıkkale Balıkçılar, Avcılar ve Atıcılar Derneği ve VGEM Derneği ile birlikte; Balışeyh ve Sulakyurt İlçeleri yüksek kesimlerinde karla kaplı alanlarında yemleme çalışması yapılmıştır. Dernek Başkanlar Bedir Cebeci ve Fatih Babadağ ile yönetim kurulu üyeleri İlker bey ve Özkan Bey"ler ile birlikte ortak yemleme çalışması yapıldı.

SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Dernekler yemleme çalışmamıza 200 kg dane yem ve yaklaşık 200 ekmek ile iştirak ettiler. Avcıların av hayvanlarını korumakla ve sürdürülebilidliğini sağlamakla da görevli olduklarını yapmış oldukları yemleme çalışması ile gösterdiler.200 kg besi yemi, 200 kg sap/saman ve 800 kg dane yem olmak üzere 1200 kg yem takviyesinde bulunuldu. 2021 Yemleme döneminde toplamda 2000 kg yemleme yapıldı. Yemleme çalışması ile birlikte av koruma ve kontrol çalışması da icra edildi. İhtiyaç duyulduğu sürece doğada bulunan yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunulmaya devam edilecek olup av koruma ve kontrol çalışmalarına da ara verilmeden devam ediliyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false