Doğduğum topraklara borcumu ödedim”

 Doğduğum topraklara borcumu ödedim”

Doğduğum topraklara borcumu ödedim”

Balışeyh'te kitap töreni yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinatörü Yazar Şevket Dedelioğlu son kitabı Melek Çocuklar Kulübü”'nün tanıtımını Balışeyh'te yaptı. İl protokolünün çoğunun katıldığı törende konuşan Yazar Dedelioğlu yazdığı bu kitapla doğduğu topraklara borcunu ödediğini söyledi.

Melek Çocuklar Kulübü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinatörü Yazar Şevket Dedelioğlu'nun geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Melek Çocuklar Kulübü”'nün tanıtımını Balışeyh'te yapıldı. Balışeyh'te yapan kitap tanıtım ve imza törenine, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu,İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Yahşihan belediye Başkanı Ahmet Sungur, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik,Delice Belediye Başkanı Turgut Özden, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, Çelebi Belediye Başkanı Sami Uluyol, Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İftihar ettiler

Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, ilçede kitap okuyan sayısının arttığını, öğrencilere kitap okumanın faydalarını öğrettiklerini ifade etti. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise yaptığı konuşmada, bu topraklarda doğup, eğitim için buralardan ayrılan Şevket Dedelioğlu'nun Türkiye'nin tanıdığı bir yazar olduğunu ve kitaplarının severek okunduğunu söyledi. Melek Çocuklar Kulübü” adlı kitabın yazarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinatörü Şevket Dedelioğlu, kitap hakkında bilgiler vererek, doğduğu bu topraklara borç ödediğini, buradaki çocuklara imkânsız hiçbir şeyin olmadığını ifade ederek katılan davetlilere teşekkür etti.

Kitap neyi anlatıyor?

Dedelioğlu Kitapta Billy Holiday ve Neşet Ertaş'ın sesiyle ruhunu bulan Victoria ve Ali Cesur'un imkânsız aşklarını da konu ediniyor. İslâm dini, anneliğin hediye edildiği zarif fıtratın sahibi kadına, saygıyı ve hizmeti bir emir telakki eder. Hassas ve ince yaradılıştaki kadın, erkeğe emanettir. Annelik gibi büyük bir sanatın, sevgi mesleğinin sahibi kadın, nesiller için doğurdukları çocuklarının hem anneleri hem de öğretmenleri olmayı kendilerine bir vazife addeder. İslam kültürünün bir parçası olan kadına karşı hürmet düsturunun günümüz dünyasında sekteye uğramasını çağın problemlerinden olarak değerlendirmek yanlış olmayacak. Bu mevzuda çok çalışma yapıldı ve kitaplar yazıldı. Kimi bu yaradan bahsetti kimi ise yaraya merhem oldu. Melek Çocukları Kulübü” kitabı da bu yaşanan acılardan bir kısmını yansıtıyor” ifadesini

Bütün çocuklar melektir

Vali Ali Kolat, törende yaptığı konuşmada Burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Allah insanı Eşref-i Mahlûk olarak yaratmıştır. İnsan en şerefli mahlûttur. Ama yaratılış gayesi dışına çıkarsa, Eşref-i Mahlûk olmaktan çıkar. Bütün çocuklar melektir. Bizler o çocukları yaratılış gayesi doğrultusunda eğitmezsek, yetiştirmezsek, onların da meleklik vasıfları kaybolur. Bu açından da insan olarak hepimizin sorumluluğu vardır. Ama bazı kişiler vardır, bu sorumluluklarıyla öne çıkarlar. Sağ olsun Şevket Dedelioğlu, bu sorumluluğu bizden daha çok paylaşmış olmalı ki, bunu kitaplaştırmış, romanlaştırmış. İnşallah bizlerde bu kitabı okuyacağız.

Kitap dağıtıldı

Bu vesileyle bu bölgenin insanı olması itibariyle, bu bölgeyi tanıtmış olması itibariyle de Şevket Dedelioğlu ile de iftihar ediyoruz. Bu hafta Kütüphaneler haftası. Kitapların ve okumanın ön plana çıktığı bir haftada böyle bir kitabın tanıtılması da beni son derece mutlu etti. Katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamda birlik ve beraberlik içerisinde olmamız ve bu güzel kitaplarla, bu güzel düşüncelerle birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum.” dedi. Protokol konuşmalarından sonra, Melek Çocuklar Kulübü” adlı kitap, Yazar Şevket Dedelioğlu tarafından imzalanarak, davetlilere dağıtıldı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu