Doğum Gününden 5 Gün Sonra Şehit Oldu

Doğum Gününden 5 Gün Sonra Şehit Oldu

Doğum Gününden 5 Gün Sonra Şehit Oldu

 

Kırıkkale sabah saatlerine Diyarbakır´ın Sur İlçesinden gelen acı haberle sarsıldı. Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak, doğum gününden 5 gün sonra şehit oldu. Şehit haberi Yenimahalle´deki baba evine kor gibi düştü.

Yaklaşık 2 ay önce Tunceli´de görevli iken kendi isteği ile Diyarbakır´ın Sur ilçesinde gerçekleşen olaylara müdahale etmek için görevli olarak bölgeye giden 30 yaşındaki Yusuf Alsancak, PKK´lı hain teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Şehit haberi baba ocağına kor gibi düştü.

Ailenin tüm yakınları babası Ali Alsancak´ın evine akın ederken, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye, Temizlik İşleri ve Kültür Müdürlüğü ekiplerince şehit evine e çevresine Türk Bayrakları astılar. Oğullarının şehit haberini alan Baba Ali Sancak ve Anne Gülseren Sancak, Diyarbakır Askeri Hastanesine son görevlerini yerine getirmek için gittiler.

5 Şubat´ta doğum günü olan Şehit Özel Harekatçı Alsancak, kendi adına ait sosyal medya hesabında ?Sur´da Doğum Günü Yapmakta Varmış´ ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Sancak, 5 gün önce oğlunun doğum günü olması nedeniyle üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak, bir hafta sonra gelecek oğlunu karşılamaya hazırlanıyordu. En son dün akşam saatlerinde mesaj ile oğluyla görüşen anne Sancak´ın sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

Öte yandan şehit Yusuf Alsancak´ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırmış olduğu yastık ve bardağı göstererek ?Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı? dedi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla birlikte Nur Camiinden son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Alsancak´ın naşı Kırıkkale şehitliğine defnedilecek.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı