Doğum yardımı uygulaması başladı

Doğum yardımı uygulaması başladı

Doğum yardımı uygulaması başladı

İlk ödeme yapıldı

657 DMK Kanunu kapsamında doğum yardımları ile ilgili olarak ilk ödemeler Yüksek İhtisas Hastanesinde Vali Ali Kolat'ın katıldığı törenle dağıtıldı. Kolat törende yaptığı konuşmada, birinci çocuğa 300, ikinci çocuğu 400, üçüncü ve sonraki çocuklara 600 lira tutarında doğum yardımı yapılacağını söyledi.

İlk ödeme yapıldı

Geçen hafta yürürlüğe giren Doğum Yardımı ile ilgili olarak ilk ödemeler Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın katılımı ile Yüksek İhtisas Hastanesinde yapıldı. Yapılan sade törene Aile sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Hastane Başhekimi Dr. Tekin Akça hastane müdürleri Doğum Kliniği doktorları ve hemşireleri katıldı.

15 Mayıs ve sonrası

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, doğum yardımı programını, 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında uygulamaya başladıklarını bildirdi. Bu hükme göre birinci çocuğa 300, ikinci çocuğu 400, üçüncü ve sonraki çocuklara 600 lira tutarında doğum yardımı yapılacağını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir "Doğum yardımı için annenin sağ ve Türk vatandaşı olması gerekiyor. Eğer anne Türk vatandaşı değilse yardım, babaya verilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları çalıştıkları kuruma, diğer çalışanların Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne yapılabilecek. Başvurular şahsen, iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla da yapılabilecek. " ifadesini kullandı. Bozdemir, doğum yardımının 15 Mayıs ve sonrasında gerçekleşen doğumlar için verileceğini, 15 Mayıs`tan önce doğmuş çocuklara doğum yardımı ödenmeyeceğini ancak sıralamaya dahil edileceklerini belirtti.

Altın taktı

Programda ikinci doğumunu gerçekleştiren Elif Gündoğdu Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat tarafından ziyaret edildi. İkinci kız çocuğunu dünyaya getirdiğini ismini henüz koymadıkları ancak Ecrin ismini düşündüklerini söyledi.   Vali Kolat'ın eşi İlksen Kolat tarafından bebeğe altın takıldı. Vali Kolat burada yaptığı kısa açıklamada Devletimizi tarafından yeni uygulama ile ilk doğum 300 iki 400 üç ve fazlası için 600 TL verilmesi kararname  ile düzenlendi. Bu uygulamaya geçti. Her doğan çocuk 300 TL alacak. Bizde ilk uygulamayı başlattık. Aileyi tebrik ediyoruz” ifadesini kullandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı