Dolandırıcılara karşı dikkatli olun

Dolandırıcılara karşı dikkatli olun

Dolandırıcılara karşı dikkatli olun

Vatandaşlar uyarılıyor!

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şubesi, İletişim yoluyla son günlerde artan dolandırıcılığa karşın Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan personele seminer verdi. Dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Toplum Destek Polisi Levent Çakır, dolandırıcılık durumuyla karşı karşıya olduğunda emniyet güçlerine haber verilmesi gerektiğini söyledi.

EMNİYETE HABER VERİN

Türkiye´de telefonla para ve kontör dolandırıcılığı yapanlar, geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aradıkları kişiyi ikna etmeyi başardıklarını söyleyen Toplum Destek Polisi Levent Çakır, ?Dolandırıcılar, bilgisayar programı yardımıyla 155 Polis İmdat hattından arıyormuş izlenimi vererek, rastgele seçtikleri kişileri arıyor. Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirilerek kullanılıyor? Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek bilgi veren Toplum Destek Polisi Levent Çakır, kendilerini özellikle polis, savcı, banka görevlisi, sigorta yetkilisi gibi sıfatlar ile tanıtarak tehdit, korku ve panik hali oluşturup, kazanç sağlamaya çalışan kişilere keskinlikle itibar edilmemesi gerektiğini istedi. Çakır, ?Ülkemiz genelinde en yaygın olarak karşılaşılan dolandırıcılık yöntemi "Kontör/Para Dolandırıcılığı" şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıktır? dedi.

155´İ ARAYIN

Çakır, ?Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşlarımızın iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırmaktadırlar. Bunların yanı sıra dolandırıcı şahıslar kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşlarımızın telefon ekranında 155 Polis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaparak güvenlerini kazanmaktadırlar.? Bu yöntemler dışında, vatandaşlarımızın telefon numaralarına "hediye kazandınız" ya da "çekiliş kazandınız" gibi SMS´ler atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep etmektedirler. Ayrıca dolandırıcılar telefonla sizi arayarak sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmanızı isteyerek de dolandırabilmektedirler. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 Polis İmdat hattını arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat edin.?



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı