Anahtar Kelimeler: uyarısı yapıldı

Don uyarısı yapıldı

Don uyarısı yapıldı

Kırıkkale Belediyesi düşen hava sıcaklıkları sonrası oluşabilecek don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

 

ÖNEMLİ BİR UYARI

Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının ani şekilde düştüğü, geceleri sıcaklıkların eksi derecelerde seyir ettiğine dikkat çekilerek “Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de soğuk havaların etkisi hissedilmeye başlandı. Özellikle kar yağışları sonrası düşen hava sıcaklıkları etkisiyle birlikte açıkta bulunan su sayaçlarının donma tehlikesi altında kalmaktadır. Sayaçların ve su tesisatlarının donmaya karşı abonelerimiz tarafından korunması gerekmektedir” ifadesi kullanıldı.

SIÇAK SU DÖKMEYİN

Metrolojiden alınan bilgiye göre önümüzde ki hafta içerisinde gece sıcaklıklarının eksi derecelerde seyir etmeye devam edeceğini Kırıkkale Belediyesi “Açık alanda bulunan su tesisatı ve sayaçların ısı yalıtım malzemeleri (cam yünü, talaş vb.) ile kaplanarak korunması, yaşanacak donma tehlikesini önleyecektir. Alınan tüm önlemlere rağmen donmuş sayaç ve tesisat borularının üzerine sıcak su dökülmesi ve ateş tutularak açılmaya çalışılması musluk ve su borularının patlamasına neden olmakta ve maddi hasara sebebiyet verebilmektedir. Bu konulara da ayrıca dikkat edilmesi gerekmektedir” denildi.

AŞIRI SOĞUK UYARISI

Bu arada Kırıkkale genelinde kar yağışının ardından aşırı soğuklar etkili oluyor. Sıcaklık değeri eksi 7 dereceye kadar düşüyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olması isteniyor. Sürücülerin buzlanmaya karşı dikkat etmeleri öneriliyor.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli