Anahtar Kelimeler: Dünyaya tanıtım

Dünyaya tanıtım

Dünyaya tanıtım

Kırıkkale Üniversitesi, Endonezya'da protokol imzalarına, konferans çalışmalarına ve Kırıkkale - Türkiye tanıtımlarına devam ediyor.

 

ZİYARETTE BULUNDULAR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Başkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, üniversitemiz Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Başer, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Aral Duvan konferans ve protokol imza törenleri kapsamında düzenledikleri Endonezya ziyaretlerinin ikinci gününde Yogyakarta şehrinde bulunan Endonezya İslam Üniversitesi, Gadjah Mada Üniversitesi ve Sunan Kalijaga Devlet İslam Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

KONFERANS DÜZENLENDİ

İlk olarak Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Endonezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fathul Wahid, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Jaka Nugraha, Dr. Zaenal Arifin, Dr. Rohidin, Dr. Wiryono Raharjo, fakülte dekanları ve Ortaklık ve Uluslararası İlişkiler Direktörü ve ekibi ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında farklı fakültelerle yapılabilecek iş birlikleri üzerine görüşüldü ve yakın tarihte gerçekleştirilebilecek projeler ele alındı. Rektör Ersan Aslan ve İBTAV heyetinin Endonezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fathul Wahid ile karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında İnsanlığın Ortak Mirası ve Geleceği: Bilimler Tarihi başlıklı konferansa geçildi.

 

KÖPRÜ OLUNUYOR

Endonezya Üniversitesi rektörü, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı konferansta İBTAV’ın kuruluş amacını ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarını anlatan Mecit Çetinkaya ve Necmeddin Bilal Erdoğan’ın ardından, Rektör Ersan Aslan Continuity thesis (Süreklilik tezi) hakkında bilgi verdi ve İslam bilim insanlarının antik çağdan rönesansa uzanan süreçte çeviri çalışmaları, ortaya koydukları eserler ve dünya medeniyetlerine yaptıkları katkıyla köprü olduğunu vurguladı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşılan konferansta soru cevap kısmından sonra toplu fotoğraf çekimi ve öğle yemeği ile program sona erdi.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Kırıkkale Üniversitesi ve İBTAV heyeti konferans ve protokol imza törenleri kapsamında ilk gün 73. yıl dönümlerine katılarak tebriklerini ilettikleri Gadjah Mada Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyet, daha önce Mevlana Programı Anlaşması olan ve Kırıkkale Üniversitesi’nde temmuz ayında düzenlenen Rektörler Konferansı’na katılan Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ova Emilia, İşbirliği ve Mezunlardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Paripurna ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Wirastuti Widyatmanti’nin sıcak karşılamalarıyla iki kurum arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu ve iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı. Karşılıklı hediye takdiminden sonra İBTAV Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan ve İBTAV Başkanı Mecit Çetinkaya Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nın ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam Bilimler Tarihine katkılarına ilişkin açılış konuşmalarını yaptı. 

 

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

Daha sonra Rektör Aslan “İnsanlığın Ortak Mirası ve Geleceği: Bilimler Tarihi” konulu konferans verdi. Bu oturum kapsamında Rektör Aslan’ın konuşmasını takiben Sunan Kalijaga Devlet İslam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Siti Ruhaini Dzuhayatin ve Gadjah Mada Üniversitesi’nden Dr. Dicky Sofjan din ve bilim arasındaki ilişkiyi ele aldıkları konuşmalarını yaptılar. Son olarak heyet ve Sunan Kalijaga Devlet İslam Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Al Makin’den Sunan Kalijaga Devlet Üniversitesi ile ilgili bilgi alan Rektörümüz iki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalara değindi. Kırıkkale Üniversitesini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Rektör Al Makin’in açılış konuşmasının ardından iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı ve karşılıkla hediye takdimi yapıldı.

 

ÖRNEK ALINMALI

Düzenlenen “İslam Bilim Tarihi: İnsanlığın Mirasına İlişkin Dinamikler” başlıklı oturum kapsamında Necmeddin Bilal Erdoğan ve Mecit Çetinkaya IBTAV’ın kuruluş amacı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oturum Aslan’ın konuşmasıyla devam etti. Özellikle gençlerin geçmişini iyi bilmesinin geleceği şekillendirmede önemli rol oynadığını vurgulayan Aslan Müslüman bilim insanlarının İslam ve dünya medeniyetlerine katkılarını dünden bugüne örneklerle açıkladı. Rektör Aslan, gençlerin günde 17 saat çalışan ve 27 dil bilen Prof. Dr. Fuat Sezgin’i örnek almaları gerektiğini belirtti. Son olarak Sunan Kalijaga Devlet İslam Üniversitesi’nden Dr. Siti Syamsiyatun konuşmasıyla katkıda bulundu. Oturum öğrencilerin soruların cevaplanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı