Anahtar Kelimeler: -imzaya arttı

E-imzaya ilgi arttı

E-imzaya ilgi arttı

Elle atılan imza geçerliliği aynı kabul edilen E-İmza başta kamu kurum ve kuruluşları ,odalar ve borsalar, bankalar ve finans kurumları, sigorta şirketleri, üniversiteler, bilişim ve bilgisayar şirketleri, e fatura kullanan şirketler, kep kullananlar, e-smm kullanıcıları tarafından kullanılıyor. Yaygın bir uygulama alanı bulan elektronik imza (e-İmza) gerek kamusal gerekse ticari alanda pek çok işlemin kolayca gerçekleştirilmesini de sağlıyor.

KAÇINILMAZ HALE GELDİ

BTK verilerine göre 2019 sonu itibariyle kullanılan e-imza sayısı  5 milyon civarındadır. Sağladığı zaman ve kağıt tasarrufundan dolayı tercih edilmektedir. Corona virüs döneminde işlerin aksamadan yürütülebilmesi adına ilgi ve talep daha da arttı. Elektronik imza kullanıcısına veri bütünlüğü, Kimlik doğrulama ve İnkar Edilemezlik özelliklerini sağlamaktadır. Elektronik imza elektronik ortamda yapılan işlemlere hukuksal geçerlilik sağlıyor.. Bu nedenle de elektronik ortamda hukuksal geçerlilik kazandırılmak istenen tüm işlemlerde elektronik imza kullanılması kaçınılmaz hale geliyor.

 

DOKUNMAK İSTENMİYOR

E-İMZATR Yönetim Kurulu başkanı Orhan KILIÇ "Türkiye'de Korona Virüs sürecinin başlaması ile birlikte e-imza kullanıcısının çok hızlı bir şekilde arttığını ,e-imza almak için şubelerimize gelen vatandaşlarımızın yoğunluk yarattığını belirtti. Pandemi döneminde herkes her şeye dokunmaktan çekindiği için kağıda ve kaleme de dokunmak istememekle beraber işlerini evlerinden halletmeyi tercih ettiler. Özellikle kamu kurumu ile olan işlerin e-imza ile yapılabiliyor olmasının bunda büyük bir etkisi olduğunu, son günlerde bankalarında müşterilerini e-imza kullanmaya yönlendirdiğini belirtti.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Kılıç ayrıca; Pandemi dönemi ile birlikte  e-imzaya ilgi artınca Her mal ve üründe olduğu gibi e-imzada da bu durumu kullanarak kendilerine vatandaşlarımızı dolandırmak isteyenler türedi. İnternette çeşitli ilanlar vererek “Anında E-imza “ şu fiyata e-imza gibi” söylemlerle vatandaşlarımızı mağdur ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum: E-İMZA ıslak ,kağıda kalemle attığınız imza ile aynı geçerliliğe sahiptir. Dolayısıyla sadece BTK tarafından ilan edilmiş E-imza Hizmet sağlayıcılar tarafından üretilebilir. Kamu çalışanları dışındaki kimselere E-İmza sağlamaya yetkili 4 kuruluş vardır. Bu dört kuruluştan bir tanesi de E-İMZATR dir. E-İMZA alacağınız Başvuru Merkezleri mutlaka ESHS’lerin web sitelerinde olmalı. Bu dört kuruluş dışındaki kişi yada kuruluş dışından çeşitli ilan reklam yada kapınıza gelerek e-imza veriyoruz diyen kişi ve kişilere  itibar edilmemesi gerektiğini belirtt



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu