Anahtar Kelimeler: MUAMMASI…!

EDS MUAMMASI…!

EDS MUAMMASI…!

Sosyal medyadan öğrendik!

Kimse açıklama yapmadı!

Bilgiler doğru mu değil mi bilen yok!

O zaman haber yapınca kızmayacaksınız!

Yapımına önceki yıl başlanan 43 ilin geçiş güzergâhında bulunan Kırıkkale’nin değişik noktalarına kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) devreye alındığı ileri sürülüyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Konuyla ilgili kimse bir bilgi vermediği gibi açıklamada yok. İlgili kurumlar bu konuda sessiz kalırken, caddelerin üzerine uyarı panoları yerleştirildi. EDS’lerle ilgili bilgi paylaşımı ise sosyal medyadan bazı oda başkanları tarafından yapıldı. Kırıkkale yine bilgiyi kulaktan kulağa yayma yöntemi ile öğrenmiş oldu. Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere bazı bürokratlar zaman zaman basın için “bilgi sahibi olmadan haber yapıyorlar” eleştirisinde bulunurken, özellikle Kırıkkale Belediyesi’nin bu konuda bilgi vermemesi ve açıklamada bulunmaması dikkat çekti. EDS’lerin devrede olup olmadığı tam olarak bilinmiyor. Yapılacak açıklama ile cihazların devreye alınıp alınmadığı öğrenilecek ve hangi konularda uygulamanın geçerli olduğu ortaya çıkacak.

PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Sosyal medyada yer alan paylaşımlara göre ise şu bilgiler dikkat çekiyor: “Kırıkkale-Samsun D200 Karayolu Yüksek İhtisas Hastanesi- Aşağı Mahmutlar arasında geliş ve gidiş istikameti ve Kırıkkale-Kırşehir D765 Karayolu geliş ve gidiş istikametinde bulunan Hasandede köyü mevkiinde Ortalama Hız Tespiti yapılacak. Kırıkkale’de Kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) devreye alındı. Devreye alınan EDS’ler ile başta kırmızı ışık ihlali olmak üzere, Kırıkkale-Samsun D200 Karayolu Yüksek İhtisas Hastanesi- Aşağı Mahmutlar arasında geliş ve gidiş istikameti ve Kırıkkale-Kırşehir D765 Karayolu geliş ve gidiş istikametinde bulunan Hasandede köyü mevkiinde, Podium AVM mevkiinden Bağdat Köprüsü arasında Ortalama Hız Tespiti yapılacak. Paylaşımlarda “Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenlik trafik akışını temin etmek amacıyla kurulumu tamamlanan EDS 2918 sayılı KTK’ ncı ek 16’ncı maddesi kapsamında daha güvenli bir trafik ortamın oluşturulması, kural ihlallerinden kaynaklanan kazalar ile trafik yoğunluklarının azaltılması amacıyla 01.11.2022 tarihinden itibaren Elektronik Denetleme Sistemi hizmete girecektir” ifadeleri yer aldı.

SİSTEMİN AMACI

Ayrıca,  “Bu Sistemin Amacı, Caydırıcılık unsurunu kullanarak sürücülerin trafik kurallarına azami oranda uymalarını sağlamak böylece sürücü kültürünü olumlu yönde yeniden şekillendirmek. Kural ihlali yaparak, insanların can ve mal emniyetini tehlikeye düşüren araçları ihlal görüntüleri ile birlikte tespit edip kayıt altına almak. Trafik kurallarının insandan bağımsız bir şekilde sürekli olarak takip edilmesi, böylelikle sürücülerin kurallara uyması ile trafik düzeninin sağlanması. EDS noktalarından geçiş yapan araçların görünen özelliklerinin, kayıtlı özlük bilgileriyle tutarlı olup olmadığının kontrol edilmesi ve gerektiğinde bu tespitler aracılığı ile yetkili mercilere otomatik bildirilmesi.

NASIL OLACAK?

EDS sistemi şehrimizden geçen karayolları ve şehir merkezinde bulanan Kırmızı Işık İhlal sistemleri denetim boşluğundan oluşabilecek kural ihlallerinin önüne geçmek için tasarlanmıştır. Bütün bunların göz önünde bulundurulduğunda şehir için Kırımızı Işık İhlal Sistemi  bulunan kavşaklarda ve  Kırıkkale – Samsun  D200 Karayolu geliş ve gidiş istikameti ve Kırıkkale – Kırşehir D765 Karayolu geliş ve gidiş istikametinde bulunan Ortalama Hız Tespit sistemini  kullanan vatandaşlarımızın herhangi bir cezai işleme maruz kalmaması adına Trafik kurallarına uymaları için tüm kamuoyuna ilanen duyurulur” denildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı