Anahtar Kelimeler: Eğitim seviyesi yükselmeli

?Eğitim seviyesi yükselmeli?

?Eğitim seviyesi yükselmeli?

?Eğitim seviyesi yükselmeli?

Eğitim toplantısı yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi ve İlkokul Kurumları Bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, merkezdeki okullara ilgilinin çok olmasından bahseden İl Müdürü İsmail Çetin, il geneli sınıf ortalamasının 18 öğrenci olduğunu söyledi.

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Valiliği konferans salonunda yapılan Okul Öncesi ve İlkokul Kurumları Bilgilendirme toplantısına Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz Başkanlık yaptı. Toplantının açılışında İl Milli Eğitim Müdür İsmail Çetin, okullar hakkında bilgiler verirken, Vali Haktankaçmaz ise eğitim seviyesinin daha da yükselmesi gerektiğini söyledi. Bilgilendirme sonrasında toplantıya katılan Muhtarların, Okul Aile Birliği Başkanlarının ve velilerin sorularına Vali Haktankaçmaz ve Müdür Çetin cevap verdi.

MERKEZE TALEP YÜKSEK

Milli Eğitim Müdür Çetin verdiği bilgilerde, öğrenci velilerinin kendilerince daha başarılı olduğunu düşündüğü merkez okullara çocuklarını yazdırdıklarını söyleyerek, merkezde ki okulların bazılarında sınıflarda fazla öğrenci olduğunu söyledi. Merkezde ki okulların yanı sıra ilçe ve mahalle de bulunan okullar da ise sınıfların doluluk oranını az olduğunun belirterek, Kırıkkale´de sınıf ortalamasının 18 kişi olduğunun altını çizdi.

ÖZEL OKULLARDA 495 ÖĞRENCİ

Kırıkkale´de bulunan İlkokulların toplam öğrenci sayısının 11 bin 50 olduğunu ifade eden Müdür Çetin, ?Devlet okullarında 10 bin 493 öğrenci bulunuyor. Bunların 2 bin 759´u 1´inci sınıf, 2 bin 507´si 2´nci sınıf, 2 bin 507´si 3´üncü sınıf ve 2 bin 750´si 4´üncü sınıfta bulunuyor. Özel okullarda ise toplam 495 öğrenci bulunuyor. İşitme engelli okulunda 11 öğrenci bulunuyor. Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1´inci kademe de ise 51 öğrenci bulunmakta? diye konuştu.

EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

Toplantıda konuşma yapan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, ilk eğitimin ailede başladığını dile getirdi. Çocuğa aile içerisinde verilecek eğitimin öneminden bahseden Haktankaçmaz, ?Öğrencilerimizin geleceği sadece okul idarecilerine bırakılacak bir iş değildir. Anne ve babalardan başlayarak gelen bir durumdur. Her alanda, herkesin yapacağı farklı çalışmalar vardır? dedi.

ORTALAMAMIZ YÜKSELMELİ

Haktankaçmaz, ?Elbette ki Milli Eğitim Müdürlüğü ile sorunlar var. Mükemmele ulaşmak hiçbir zaman mümkün değil. Çünkü daha iyisini yapmak her zaman mümkün değil. Eğitim gibi, çocuklarımızın geleceği gibi her şeyi ihmal eder ama çocuğunun eğitimi için her şeyi göze alır. Hepimizin çok hassas olduğu bir nokta. Genel itibariyle baktığımız zaman bizden eğitim durumları iyi olan iller var ama bizler Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Eğitim kalitesi açısından daha üst noktalara çıkmamız gerekir? dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli