Anahtar Kelimeler: Eğitimi bunaltan !

Eğitimi bunaltan olay!

Eğitimi bunaltan olay!

Kırıkkale eğitim camiası D.B.C. vakası yaşıyor. Bir öğretmen, bir çok okul, mobbing, müfettiş raporları ve dahası…

 

Bir öğretmen…

Bir sürü olay…

Mobbing…

Ve dahası…!

Ankara’da kim baskı yapıyor?

İLGİNÇ BİR OLAY

Kırıkkale eğitim camiasının başı tabiri caizse bir eğitim vakası ile dertte. Bu vaka içinde bir sürü olay yaşandığı ileri sürülüyor. Eğitim camiasında artık hemen herkesin bildiği konunun D. B. C. İsimli bir öğretmenle ilgili olduğu iddia ediliyor. Gündemdeki olayla ilgili olarak iddialara göre D.B.C. isimli bayan öğretmen, Karabük’te soruşturma ve maaş kesimi cezası aldıktan sonra Kırıkkale’ye tayin olur. Sulakyurt Cumhuriyet Ortaokulu’nda göreve başlayan öğretmen, Karabük’te olduğu gibi burada da yaşanan bazı hadiseler nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü ile mahkemelik olur ve maaş cezası alır.

OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Bu okuldan Konur Ortaokulu’na geçer, bu okulda da müdür yardımcısı ve personelle soruşturmalık olur. Konur’dan Kırıkkale merkezdeki Şehit Ferdi Can Altunkaş Ortaokulu’na gönderilir. Burada da iddiaya göre müdür yardımcısının imzasını taklit ederek ek ders düzenlemesi yapar ve usulsüzlük ve personele şiddetli mobbing uygulama, ayrıca delil karartma sebeplerinden ötürü mahkemelik olur. Adı geçen öğretmenin son olarak da Delice İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram ile de soruşturmalık olduğu vurgulanıyor.

MÜFETTİŞ RAPORU VAR

Olaylar böyle gelişip gider ve sonunda D. B. C. Müfettiş raporu ve Milli Eğitim’in kararına göre idarecilikten alınır. Konuyla ilgili olarak Valilik de soruşturma açar, soruşturmanın halen devam ettiği bildiriliyor. Ancak Ankara’da bu eğitimci ile ilgili baskı uygulandığı ileri sürülüyor. Eğitimci ile ilgili vakalar nedeniyle müfettiş raporu tutulur. Müfettiş raporunun yaşanan hadiselere gayet açık bir şekilde ışık tuttuğu öne sürülüyor. Konu eğitim sendikasının da dikkatini çeker. Sendika eğitim camiasından yana olur. Durum AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan’a iletilir. Ancak il başkanının yaşanan olumsuzluklara rağmen duruma sahip çıkmadığı belirtiliyor.

KİM BASKI YAPIYOR?

Eğitim camiasında bir süredir bunlar yaşanırken, skandal boyutuna varan bu gelişmelere kimsenin el atmaması, duruma müdahale etmemesi ve Ankara’da adı geçen eğitimciyi korumaya yönelik baskı olduğu iddiası dikkat çekici bulunuyor. Yaşanan bu gelişmeler günlerdir konuşulurken, vakanın nereye varacağı merak konusu. Eğitim camiası hem bu olayı konuşuyor ve hem de olayın nasıl sona ereceğini merakla bekliyor. Yaşanan durum eğitim camiasında olumsuzluğa ve huzursuzluğa neden oluyor ve bu durumun bir şekilde neticelendirilmesi isteniyor.

 

 

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false